1 trilyon dolarlık e-ticaret’e ilk adım

1 trilyon dolarlık e-ticaret’e ilk adım

California Türk-Amerikan Ticaret Odası (CATA Chamber) tarafından geçen günlerde düzenlenen “Online satış  nasıl yapılır?” seminerinde 2016 yılında, tüm dünyada 1 trilyon doları bulması beklenen e-ticarette nasıl yer alınacağı konusunu işlendi.

Bilgisayar ve tüketici elektroniği ürünleri şirketi  SANOXY’nin kurucusu ve reklam yöneticisi olan Farah Özcan’ın sunduğu program Orange County’de Irvine Civic Center’da yapıldı.

“2012 sonunda 545 milyar dolar olan dünya e-ticaret hacminin 2016 yılı sonunda 1 trilyon doları geçmesi bekleniyor. Bu ticaret hacminin yaklaşık 350 milyar dolarının ABD’den yapılması bekleniyor. Bu konuda ABD’nin en yakın takipçisi Çin” sözleri ile ve örnek başarı hikayeleriyle sunumuna başlayan Farah Özcan’ konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlardı:

  • Fiziksel dükkanda mal satmakla online satış arasındaki temel farklar
  • Internette en çok satılan ürünler
  • İnternet satış sitesi nasıl olmalı
  • Online satıştaki anahtar kelimelerin önemi
  • Online satışın ipuçları
  • Online satış platformları

Sunumun sonuna doğru Amazon’da satış yapmayı örnekleriyle anlatan Özkan, katılımcılardan gelen çok sayıda soruyu da cevapladı.

CATA Chamber yetkilileri program bitiminde yeni başlatacakları ‘tam günlük sertifikalı online satış semineri’ isimli yeni programlarını da ilan ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.