Boston Kongresi’nde Türk rüzgarı esti

Boston Kongresi’nde Türk rüzgarı esti

Massachusetts eyalet Kongre binasında gerçekleştirilen ‘’Geleneksel Türki Kültürleri Günü’’ programına onlarca milletvekili ile senatör katıldı.

Meclis Başkanı Robert A. DeLeo’nun sıcak mesajlar verdiği programda konuşan milletvekilleri hem Pazar günü yapılan seçim hem de Türk kültürüne övgülerde bulundu.

Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘‘Geleneksel Türki Kültürleri Günü’’nde ilk konuşmayı Harold Naughton yaptı. Türkiye’de Pazar günü yapılan genel seçim neticesinin milyonlarca insanı mutlu ettiğini dile getiren Naughton, bu sonucun Türk halkının demokrasiye olan inancını bir kez daha gösterdiğini ifade etti. ‘’Türk halkının demokrasi tercihi yalnızca Türkiye değil bölge ülkeleri içinde değerli’’ diyen Naughton, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özgürlük ve hürriyetleri son yıllarda kısmakla büyük hata yaptığını aktardı.

Türkiye’nin dünya barışına ve özgürlüğüne Amerika ile birlikte yaptığı çok değerli katkıların olduğunu aktaran Naughton, ‘’Birlikte çalışmalarımızın hep güzel neticeleri oldu. Türkiye ABD için son derece değerli bir müttefiktir’’ dedi.

Programı düzenleyen Türk Kültür Merkezi (TCC) Boston ile Türki-Amerikan Konseyi Birliği’ne (CTAA) teşekkür eden Naughton,’’Bugün burada yalnızca Türkiye değil Balkanlardan yani Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya gibi ülkelerin de standları olması çok anlamlı’’ diye konuştu.

Programı düzenleyen kurumlara hem Massachusetts Meclis’i adına hem de Senato’su adına takdirname verildi.

VEKİL; TÜRK HALKI TEK ADAM REJİMİNE HAYIR DEDİ

Türkiye gibi Azerbaycan, Kuzey Irak’ta bulunan Türk okullarını ziyaret ettiğini belirten Milletvekili Sarah Peake, yine bu çerçevede geçten Nisan ayında Fas’a gittiklerini söyledi. ‘’Yalnızca Türkiye değil diğer gittiğim tüm ülkelerde Gülen hareketine bağlı açılan okulların verdiği eğitim kalitesi her yerde aynı ve çok başarılı’’ diyen Peake, Hizmet Hareketi’nin başarısının tesadüfü olmadığını söyledi.

Türkiye’deki seçim sonuçlarını konuşmasında kısaca değinen Peake, bunun sağlık bir demokrasi adına önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Peake ayrıca seçim sonuçlarının tek adam rejimine halkın hayır dediği ve Cumhurbaşkanı’nın yetkisinin dışına çıkmaması yolunda bir uyarı olduğunu ifade etti.

IMG_2681

MECLİS BAŞKANI: BURASI SİZLERİN DE EVİ

Meclis Başkanı Robert A. DeLeo, ABD’yi göçmenlerin kurduğu ve bu ülkenin özgürlük yürüyüşünün Boston’da başladığını belirterek, ABD’nin kuruluş ve yükselişinde göçmenlerin katkısına vurguda bulundu.

Amerika’nın çok kültürlülüğe ve inanca hep sahip çıkarak bunu ülke adına olumlu sinerjiye dönüştürdüğünü aktaran DeLeo şöyle konuştu; ‘’Bu ülkeyi kuranlar ile birçoğumuzun hikayesi benzer. Hepimiz farklı bir geçmiş ve kültürden buraya gelmişiz. Burada kendimize ve ailemize daha iyi bir hayat kurmaya çalışıyoruz… Her birimiz getirdiğimiz değerlerle burada tutunmaya ve burası ile barışık bir hayat sürme çabasındayız. Bugün Türk-Amerikalılar olarak sizde kendi tarihi, kültürel zenginliğinizi bu Kongre çatısı altında sergiliyor, kutluyorsunuz. Sizlerle böyle anlamlı birgünde birlikte olmak benim için ayrıcalık. Burası sizlerin de evi ve gelmenizle kültürümüze renk kattınız.’’

‘‘PARİS’E FİRS CLASS UÇMAKTANSA İSTANBUL’A EKONOMİ İLE GİDERİM’’

ABD’nin özgürlük yürüyüşünün başladığı şehir olan Boston’da gerçekleştirilen programa Balkan ülkelerinin standlarının yanı sıra Ahıska Türkleri adına temsilcileri de hazır bulundu.

Türkiye’yi sekiz defa ziyaret ettiğini belirten Senatör Mark Montigny, İstanbul’un şehir olarak en favori kenti olduğunu ifade etti. Montigny, “Paris’e First Class ile uçmaktan ise İstanbul’a ekonomi ile gitmeyi tercih ederim’’ diyerek, bu şehre olan sevgisini dile getirdi.

Küresel dünyada değişim ve dönüşümün hızlı olduğuna dikkat çeken Senatör, milletler arasında ekonomi gibi kültürler arası ilişkilerin de gün geçtikçe arttığını ifade etti.

Modern dünyanın getirdiği bu yeniliğin insanlık adına yeni ortak değerler oluşturabilmek için fırsatlar sunduğunu kaydeden Montigny, “İşte Türk Kültür Merkezleri’nin kültürler arası diyalog hizmeti bizlere hem yeni ortak değerlerin nasıl kurulabileceğini hem de ne çok ortak yönlerimizin olduğunu hatırlatması adına son derece değerli’’ diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.