Rusya’dan 6 sektörde Türk şirketlerine yasak

Rusya’dan 6 sektörde Türk şirketlerine yasak

Rus hükümeti, Türkiye merkezli ve Türki-ye’nin kontrolü altındaki şirketlerin 6 sektörde faaliyet göstermesini yasakladı. Karar 1 Ocak 2016’dan itibaren geçerli olacak. İnşaat, mimarlık-mühendislik, turizm, otelcilik, ağaç işleri ve hizmet sektörleri Türk şirketlerine kapandı.

Rusya’da hükümet, Türk şirketlerinin en fazla iş yaptıkları alanlar olan 6 sektörde faaliyet göstermesine yasak getirdi. Karar, Rusya Bakanlar Kurulu’nun resmi sitesinde bildiri olarak yayımlandı. Bildiri ile 1 Ocak 2016 tarihinden sonra Rusya Federasyonu’nda faaliyetleri yasaklanan Türkiye merkezli ve Türklerin kontrolü altındaki şirket türleri açıklandı.

1 Ocak 2016’dan önce anlaşması bulunan şirketler bu yasaktan muaf tutulacak. Rus Bakanlar Kurulu’nun kararı basın bürosundan yapılan açıklama ile de duyuruldu.

1 Ocak itibarıyla Türkiye’ye ek ekonomik önlemlerin uygulanmasına ilişkin kararı Medvedev’in imzaladığı belirtilen açıklamada, “Bu karara imza atarak Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkisinin altındaki kurumlar ve Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarca kontrol edilen kurumlarca Rusya’nın topraklarında sağlanan bazı belirli hizmetleri içeren listeyi onaylamış olduk.” denildi. Sputniknews ise kararı, “Kararla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı alanında faaliyet yürüten kurum veya kişilerin, Rusya’da belirli alanlarda faaliyet göstermelerine yasak veya kısıtlama getirildi. Diğer taraftan bu ‘belirli alanların’ içine de turizm, otelcilik, inşaat, mimari ve kerestecilik gibi sektörlerin girdiği belirtilen açıklamada, söz konusu sınırlamaların 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağı kaydedildi” diye duyurdu.
Rusya’nın yasakladığı iş alanları
Rusya’nın 1 Ocak 2016’dan itibaren Türk şirketlerinin faaliyet göstermesini yasakladığı 6 iş alanı şöyle:

-Bina inşası, mühendislik yapıları ve özel inşaat işleri.

-Mimarlık ve mühendislik alanındaki proje tasarımları, teknik deneyler, araştırmalar ve analizler.

-Turist acentesi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren benzeri firma faaliyetleri.

-Otelcilik ve geçici konaklama hizmetleri.

-Devlet ve bölgesel yönetimlerin ihtiyaçlarına cevap veren iş ve hizmetler.

-Ağaç işleme.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.