Obama çalışanlara müjde olacak yürütmeliğe imza atıyor

Obama çalışanlara müjde olacak yürütmeliğe imza atıyor

Başkan Barack Obama, federal çalışanlar için müjde niteliğinde bir yürütmeliği bugün imzalayacak.

Yaklaşık 300 bin federal çalışanı direkt ilgilendiren yürütmelikle bir yıl içinde çalışanların 7 gün süre ile ücretli hasta izini hakkı veriliyor.

İşçi Bayramı (Labor Day) gününde Obama’dan 300 bin çalışanı sevindiren haberin içeriğinde 7 günlük ücretli hastalık durumu için doktordan rapor alınma zorunluluğu da bulunmuyor.

Yürütmelik ile federal çalışanlarına yalnızca 7 günlük ücretli hastalık izni tanınmıyor. Plana göre  her 30 iş saati dolumunda çalışana bir saat erken ayrılma hakkı da tanınıyor. Obama tarafından bugün imzalanacağı açıklanan yürütmeliğin 2017 yılında yürürlüğe gireceği de belirtildi.

Beyaz Saray açıklamasında birçok ebeveynin ücretsiz olarak işlerinden izin aldıkları belirtilerek, bunun hem aile gelirinde kayba hem de işlerinden ayrılmalarına yol açtığına dikkat çekildi.

ABD Çalışma Bakanlığı kayıtlarına göre özel sektörde resmi olarak çalışanların yüzde 39’unun hasta günlerinde ücretli izin hakkı bulunmuyor. Hasta günlerinde ücret hakkı bulunmayan işçilerin daha çok gelir seviyesi düşük işlerde çalışanlar olduğu dikkat çekti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.