Microsoft, LinkedIn’i 26,2 milyar dolara satın alıyor

Microsoft, LinkedIn’i 26,2 milyar dolara satın alıyor

Microsoft, sosyal ağ sitesi LinkedIn’i 26.2 milyar dolara satın alıyor.

Microsoft, Linkedin için tamamını nakit olarak hisse başına 196 dolar ödeyecek. Teknoloji devinin ödeyeceği fiyat, LinkedIn hisselerinin Cuma günü kapanış fiyatından yüzde 50 fazla olacak.

LinkedIn, geçen yıl 3 milyar dolar gelir açıklayarak, bir önceki yıla göre yüzde 35 artış sağladığını duyurmuştu. Sosyal ağ sitesinin dünya genelinde 433 milyon üyesi bulunuyor.

Açıklama sonrasında New York’ta işlem gören Linkedin hisse senetleri yüzde 49 yükselerek 194.63 dolara yükseldi. Microsoft hisseleri yüzde 3.7 gerileyerek 49.60 dolara düştü.

Amerikan teknoloji şirketi, 2011’de Skype’ı 8,5 milyar dolara, 2013’te Nokia’yı 7,6 milyar dolara ve şirketler arasında yaygın olan sosyal network ağı Yammer’i 2012’de 1,2 milyar dolara satın almıştı. Şirket geçtiğimiz günlerde Nokia’nın telefon bölümü ve isim haklarını 350 milyon dolara Tayvan merkezli elektronik firması Foxconn’a sattığını açıklamıştı.

 Microsoft CEO’su Satya Nadella, LinkedIn’ın profesyonel kullanıcıları büyünsinde barındırarak büyümeye devam ettiğini söyledi. CEO Nadella, her iki şirketin bağlantı ve içeriğini entegre etmeyi planladıklarını belirtti.

LinkedIn twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Microsoft ve Linkedin, profesyoneller ve kurumları kuvvetlendirmek için güçlerini birleştiriyor”ifadelerine yer verildi. 2002’de kurulan LinkedIn aylık 105 milyon aktif kullanıcıya sahip.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.