Barış Adaları’nın bağış gecesinde 500 bin dolar toplandı

Barış Adaları’nın bağış gecesinde 500 bin dolar toplandı

ABD’nin Kuzeydoğu eyaletlerinde faaliyet gösteren Barış Adaları Enstitüsü (PII), New York’ta etkinliklerinin devamı için düzenlediği yardım gecesinde 500 bin doların üzerinde bağış topladı.

Gala programına Türk-Amerikalıların yanı sıra çok sayıda Amerikalının katılması dikkat çekti.

Geceye davet edilenlerden PII yaptığı çalışmalara devam edebilmesi için bağış yapmaları çağrısında bulunuldu.  PII yetkililerin bu isteğine katılımcılar cömertçe karşılık verdi. Yaklaşık 250 seçkin davetlinin katıldığı programda PII için 500 bin doların üzerinde bağış toplandığı açıklandı.

PII Başkanı Murat Ömür’ün açılış ve dernekleri hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından kürsüye gelen Rahip Victor Hall etkili hitabı ile dikkat çekti. ‘‘Barış Adaları Enstitüsü, anti IŞİD’dir’’ diye söze başlayan Hall, yapılan bağışların bu çerçevede değerlendirilmesini istedi. Radikalizmin her türlüsünün insan hayatını ve barışı tehdit eden bir unsur olarak tanımlayan  Hall, ‘‘Barış Adaları, hepimizin insanca, özgürce, onur ve inancı ile hür şekilde yaşayabileceği bir dünya kurma hedefinde’’ diye konuştu.

HALL: HER BİRİMİZ BİRER BARIŞ ADALARIYIZ

Türkiye’ye bu yıl Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) organize ettiği gezi programı ile gittiğini belirten Rahip Hall, Anadolu’nun üç semavi din içinde merkez konumunda olduğunu ifade etti. Tarsus, Urfa, Kapadokya, Konya, Efes, Ayasofya’yı ziyaret ettiklerini ve bu topraklarda Hırıstiyanlığın tarihini bir kez daha eserleri ile görme imkanı bulduklarını aktaran Hall, ‘‘Hırıstiyanlar için öneme sahip yerleri gezdik. Bunun yanında Türkiye tarihi ve Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed (SAV) ve İslam dininin prensiplerini öğrenme imkanımız oldu bu gezide. Ben bu gezinin sonunda anladığım şu oldu; barış adası benim. Bizler karar vereceğiz ne olacağımıza. Kendimizin ne olacağını biz seçeceğiz, ya nefret dolu, kin dolu, öfke dolu radikal ya da barış adası olmayı’’ dedi.

Barış Adası olma yolunu seçenlerin başkalarının dini inançlarına, etnik farklılığına, politik görüşmelerine bakmaksızın bir araya gelmek olarak niteleyen Hall şöyle devam etti; ‘‘Barış Adaları yalnızca bir enstitü değil bu aslında sizlersiniz ve benim. Her birimiz birer şahıs olarak barış adası olmalıyız. Eğer yeterince orada-burada barış adaları olacak sayıya ulaşabilirsek ve bir araya gelebilirsek bir barış adası oluşturabiliriz. Bu yolla yaşadığımız toprakları barış ülkesi yapabiliriz. Yeterince barış ülkesi inşa edebilirsek bulunduğumuz kıtayı barış kıtasına dönüştürürüz. Yeterli barış kıtalar oluşturabilirsek dünya barışını tesis edebiliriz. Başında dediğim gibi barış adası benim, her bir hayat, her bir can, her bir insanın olması gibi.’’  

IMG_7646Jon Petz’in sunumu ve illüzyon gösterileri ile renk kattığı yardım toplama gecesinde bu yıl Barış Adaları Enstitüsü’nün 2015 Topluma Hizmet Ödülü CUNY Üniversitesi Yönetim Kurul üyesi Una S.T. Clark’e verildi. Kurumun geçen yılki ödülü ise ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch’e verilmişti. PII Başkanı Ömür’ün takdim ettiği ödülü alan Clarke, PII’ın yaptığı faaliyetlerini takdirle karşıladığını dile getirdi.

Bağış toplama gecesine New York eyaleti milletvekillerinin yanı sıra çeşitli üniversitelerden akademisyenler, işadamları, sivil toplum liderleri ile Birleşmiş Milletler’de (BM) görevli diplomatlar katıldı.

Gecenin dikkat çeken bir konuşması da PII Danışma Heyeti üyesi ve Kings Bay Y Toplum Merkezi Başkanı Leonard Petlakh tarafından yapıldı.

Petlakh, ‘‘Barış Adaları Enstitüsü’nün vizyonunu çizen Hizmet Hareketine ve onun Onursal Başkanı Sayın Fethullah Gülen’e duyduğum hayranlığı ifade etmek isterim’’ diyerek, bu kurumun danışma heyetinde olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

ABD ile Türkiye’nin IŞİD belasına karşı ortak mücadele etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Petlakh, devletlerin yanı sıra radikal unsurlara karşı barışı savunan herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Petlakh, Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen’in öğretisinin farklılıkları zenginliğe dönüştürme, insanlar, inançlar, kültürler arasında köprüler inşasıyla birlik olmaya davet ettiğinin altını çizdi. Petlakh, bu bağlamda Hocaefendi’nin Hizmetin vizyonuna hayran olduğunu yineledi.

Katılımcıların cömert bağışlarına teşekkür eden PII Genel Direktörü Nebi Demirsoy, gecede beklentilerin üzerinde destek aldıklarını söyledi. PII olarak bugüne kadar yapmış oldukları hizmetleri daha da ileriye taşıyacakları mesajını veren Demirsoy, gördükleri ilgi ve alakanın kendilerine moral olduğunu dile getirdi.

ÜNLÜLERİN İMZALADIĞI EŞYALAR AÇIK ARTTIRIMLA SATILDI

IMG_7623Yemekli gala öncesinde düzenlenen kokteylde Muhammed Ali Kelly ile Rocky filminin efsane oyuncusu Sylvester Stallone imzalı boks eldivenleri, Başkan Barack Obama, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski başkanlardan Bill Clinton imzalı beyzbol topu ve fotoğrafları da kurum yararına açık arttırma ile satıldı.

Manhattan adasında bulunan Conrad Hotel’de düzenlenen etkinliğe New York Senatörü Kirsten Gillibrand mesaj göndererek tebrik etti. PII kurumunun genç barış elçileri ile barış gönüllülerinin kısa konuşmaları, Paul Knight’ın piyano resitali bağış gecesine renk katan unsurlar oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.