Lamborghini’nin yeni modeli fuara çıkmadan yok sattı

Lamborghini’nin yeni modeli fuara çıkmadan yok sattı

Ünlü İtalyan spor otomobil şirketi Lamborghini’nin yeni ürettiği Centenario modeli Cenevre’deki otomobil fuarında tanıtılmadan yok sattı.

Ünlü spor arabası Lamborghini’nin 100. yıl anısına ürettiği 40 adet Centenario modeli şimdiden satılmış durumda. Sınırlı sayıda üretilen Centenario’nun 1,9 milyon dolara mal olduğu belirtildi.

Centenario, sadece Lamborghini’nin en güçlü arabası değil, aynı zamanda Apple Carplay özelliğini taşıyan ilk aracı oldu. CarPlay ile sürücü iPhone’u ile yapmak istediği her şeyi doğrudan aracın yerleşik ekranında gösteriyor. iPhone da yapılmak istenen her şey araç üzerinden kumanda edilebiliyor.

Centenario1Centenario LP770-4, Aventador’un 6,5 litrelik V12 motorunun güncellenmiş versiyonuyla 759 HP (566 kW) maksimum güç üretecek ve bu gücü 7 ileri ISR şanzımanıyla standart olarak 4 tekerleğe birden iletecek. 770 beygir gücüne sahip olan araç, 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını yalnızca 2,8 saniyede tamamlayarak 350 km/h (217 mph) maksimum hıza ulaşabiliyor. Manevra güçü çok yüksek olan aracın içinde bulunan kameralar hem sürücü hemde yolcuların fotoğrafın çekebiliyor.

Üretimi sadece 40 adet ile sınırlı olacak Centenario’ların 20’si Coupe, 20’si ise binek şeklinde üretildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.