IMF: Türkiye’de enflasyon yüksek seyrediyor

IMF: Türkiye’de enflasyon yüksek seyrediyor

Uluslararası Para Fonu (IMF), enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği Türkiye’de, aşırı talep baskısını düzeltmek ve IMF’in yeterlilik seviyesinin altında olan uluslararası rezervlerin artırılması için daha fazla sıkılaştırmaya ihtiyaç olacağını belirtti.

IMF, orta, doğu ve güneydoğu Avrupa için yayınladığı “Bölgesel Ekonomik Konular: Hızlı Büyümeye Nasıl Dönülür” başlıklı raporunda Türkiye için de değerlendirmelere yer verdi.

Türkiye’nin bir dizi genişlemeci politika tedbirleri ve makro ihtiyati düzenlemelerde gevşemeden faydalanarak iç talepte güçlenme sağladığını belirten IMF, güçlenen ekonomik aktivite ve genişlemeci makroekonomik politikaların etkisiyle enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiğine de dikkat çekti.

Türk ekonomisi bu yıl yüzde 3,8 büyür
IMF, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 3,8 ve 2017’de yüzde 3,4 büyüyeceği yönünde Nisan ayındaki Global Ekonomik Görünüm raporunda ortaya konan tahminleri tekrarladı, IMF, asgari ücrete yapılan yüzde 30 zam ve genişlemeci politikaların hem büyümenin hem de dış dengesizliklerin daha önce beklenenden daha yüksek olacağı anlamına geldiğini vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.