Yunan Başbakan Samaras, Türk köylerini ziyaret etti

Yunan Başbakan Samaras, Türk köylerini ziyaret etti

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Batı Trakya’nın Gümülcine şehrinde yaptığı konuşmada, 25 Ocak seçimlerinden partisi Yeni Demokrasi’nin zaferle çıkacağını söyledi. Azınlık sorunlarına dair net çözüm önerileri yerine genel politikalarını tekrar eden Samaras, anamuhalefet Radikal Sol Koalisyon’u (SYRIZA) ise çaresizlik, panik, umutsuzluk içerisinde olmak ve ülkenin çıkarlarına dair kumar oynamakla suçladı.

Başbakan Antonis Samaras, Batı Trakya temasları çerçevesinde dün Batı Trakya Türklerin en yoğun yaşadığı Sirkeli köyünü ziyaret etti. Sirkeli’deki Kozlukebir Belediyesi’ni ziyaretinde Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, belediye çalışanları ve halk tarafından karşılanan Samaras’a küçük bir kız çocuğu tarafından çiçek verildi. Köy kahvehanesinde çay içerek vatandaşlarla sohbet eden Samaras, Şapçı kasabasını da ziyaret etti. Şapçı sokaklarında yürüyen Samaras, hem esnafı ziyaret etti hem de vatandaşlarla ayak üstü sohbet etti. Bazı vatandaşlar problemlerini aktarırken, bazılarını ise ekonomik kriz gerekçesiyle alınan önlemlere tepki gösterdi ve Samaras ile tokalaşmaktan kaçındı.

Gümülcine’de asılsız bomba ihbarı
Yunan Başbakan Samaras, akşam saatlerinde ise konuşma yapacağı Gümülcine’ye hareket etti. Bu arada yerel bir gazeteye telefon eden bir kişi, Samaras’ın konuşma yapacağı salona bırakılan bombanın patlayacağını söyledi. Polisin yaptığı aramalar sonucunda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Yaptığı konuşmada Samaras, anamuhalefet SYRIZA’ya yüklendi ve ‘Kuzey Kore rejimine benzer politikalar yürütmekle’ suçladı.
Yasalar önünde eşitliğin yanında birlik de sağlanmalı
Konuşmasında “Yunanistan, Trakya’dan başlıyor” diyen Samaras, azınlık konusunda ise sorunlara net çözüm yerine partisinin genel politikalarını tekrar etmekle yetindi. “Trakya, bütün bölge halklarıyla işbirliği köprüsüdür.” diyen Samaras, azınlığa yönelik yasalar önünde eşitlik anlayışını, 25 yıl önce dışişleri bakanı olduğu dönemde kendisinin başlattığını söyledi. “Müslüman kardeşlerimizi vatandaşlarımız ve hemşehrimiz olarak görüyoruz.” diye konuşan Samaras, “Politikamız ise onlara bütün haklarını ve fırsatları vermektir.” ifadelerini kullandı. Samaras, şöyle devam etti: “Diğer Yunan vatandaşlarından olduğu gibi azınlıklardan da devletin kanunlarına saygı istiyoruz. Böylece sadece yasalar önünde eşitlik değil aynı zamanda birlik de sağlanabilsin. Bu, bütün ülke için gerekli bir şey. Ancak Trakya’da daha fazla.”
72 saatlik vize
Son olarak Samaras, Ege adalarına olduğu gibi Trakya’ya da Türkiye’den turist çekebilmek için 72 saatlik pilot vize uygulamasını hayata geçirme konusunu incelediklerini söyledi. Samaras, bunun bölge için çok büyük bir turist kaynağı olacağını sözlerine ilave etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.