Yemen’de de ABD elçiliği saldırıya uğradı

Yemen’de de ABD elçiliği saldırıya uğradı

Hakaret filmi ile ilgili protestolar yayılıyor. Yemen’deki ABD büyükelçiliği saldırıya uğradı.

Hz. Muhammed (sas) hakaret içeren filme tepki göstermek için Yemen’in Sana kentindeki Amerikan Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup elçilik binasına girmek istedi.
Hz. Muhammed (sas) hakaret içeren filme tepki olarak Sana’da gerçekleştirilen gösteride, göstericilerin ABD Büyükelçiliği’ne gitmek istemesi ve Yemen güvenlik güçlerinin, göstericileri engellemeye çalışması sonucu arbede yaşandı.

Yemen güvenlik güçlerinin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandığı ve havata ateş açtığı belirtilirken, elçilikte bulunan görevlilerin güvenli bir yere alındığı öne sürüldü.

Yemen: ABD elçiliğine baskında kimse zarar görmedi

Yemen hükümeti sözcüsü, başkent Sana’da ABD Büyükelçiliğine yapılan baskında hiç kimsenin zarar görmediğini bildirdi.

ABD’de yapılan İslam karşıtı filmi protesto eden göstericilerin, Yemen’deki ABD Büyükelçiliğini bastığı bildirildi. Göstericileri dağıtmak için polisin uyarı ateşi açtığı belirtildi.
ABD Büyükelçiliği çalışanlarının ise güvenli yere götürüldüğü kaydedildi.

ABD’de çekilen, İslam’a ve Hz. Muhammed (sas) hakaret içeren film, Müslümanlar arasında büyük tepkilere yol açmıştı. Mısır ve Libya’dan sonra Yemen’de de film karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Yemen’in başkenti Sana’da gerçekleşen Savunma Bakanı Mohammed Nasser Ahmad’ı hedef alan ve aralarında sivillerin de bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı suikast girişimini şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin kardeş Yemen halkının yanında yer almaya ve Yemen’de huzur, barış ve refah ortamının tesis edilmesine katkı sağlamaya devam edeceği belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

”Yemen’in başkenti Sana’da 11 Eylül 2012 tarihinde Savunma Bakanı Mohammed Nasser Ahmad’ı hedef alan ve aralarında sivillerin de bulunduğu en az 12 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı suikast girişimini şiddetle kınıyor, saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz.

Yemen’in istikrarı ve toplumsal huzurunu hedef alan ve siyasi geçiş sürecinde ivme kaydedildiği, Yemen Ulusal Diyalog Konferansı hazırlıklarının sürdürüldüğü bir dönemde gerçekleştirilen bu menfur terör eyleminin, demokratik geçiş sürecini akamete uğratmasına müsaade edilmemelidir.”

Yemenli diplomat ve görevliler, protestolarda kimsenin yaralanmadığını belirtti. Yetkililer ayrıca, Yemen Hükümeti’nin uluslararası sorumluluklarını yerine getirerek kendilerinin güvenliğini sağladığını ifade ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.