Vali rüşvetten tutuklandı

Vali rüşvetten tutuklandı

Rusya’nın Uzakdoğu bölgesindeki Sahalin Valisi Aleksandr Horoşavin, 5,6 milyon dolar rüşvet aldığı gerekçesi ile tutuklandı.

Başkent Moskova’daki Basmani mahkemesinde görülen davada, büyük çaplı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonucu gözaltına alınan vali ve üç yardımcısının tutuklu olarak yargılanmalarına karar verildi.

Güney Sahalin termik santral inşaatı ile ilgili ihalede yüklü miktarda rüşvet aldığı iddia edilen valinin 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, Horoşavin’in Moskova’daki evi ve Sahalin’deki konutunda yapılan aramada yüklü miktarda dolar, ruble, mücevher, pahalı saat ve telefonların ele geçirildiğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gelişmelerden haberdar olduğunu belirten Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov da, “Putin her zaman rüşvet ve yolsuzluklarla ilgili her türlü soruşturmanın yapılmasını destekliyor. Rus lider hiçbir kimsenin pozisyonuna bakılmadan rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele edilmesine vurgu yapıyor.” dedi.

İktidar partisi Birleşik Rusya’nın Sahalin Politika Konseyi üyeliği yapan 55 yaşındaki Horoşavin, 2007’den bu yana Sahalin Valiliği görevini sürdürüyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.