Üretim çiftliğinde kaderine ter kedilen 500 bin domuz itlaf edilecek

Üretim çiftliğinde kaderine ter kedilen 500 bin domuz itlaf edilecek

Şili’nin kuzeyinde ülkenin en büyük tarım şirketlerinden birine ait üretim çiftliğinde kaderlerine terk edilen yaklaşık 500 bin domuz itlaf edilecek.
    
Agrosuper şirketinin yetkilileri, çiftlikteki hayvanların ne başka bir çiftliğe ne de başka bir şirkete götürüleceğini, hepsinin itlaf edileceğini kaydetti.
    
Söz konusu şirket, geçen hafta, tesisten gelen kötü kokulara öfkelenen yakındaki Freirina kasabası sakinleri ile polis arasında çıkan çatışmaların ardından, çalışanlarının güvenliğinden endişe ettiği gerekçesiyle üretimi durdurmuştu.
    
Şili Sağlık Bakanlığı, bakımsız kalan çok sayıda domuzun telef olması üzerine olası bir sağlık krizine karşı tesisin kapatılmasına karar verdi. Hayvanların başka bir yere taşınması için binlerce kamyona ihtiyaç duyulmasının yanı sıra domuzları almak isteyen yer de bulunamayınca, bakanlık ”itlaf” kararı aldı.
    
2006’da Freirina kasabasında üretim tesisi kurmak için gerekli izinleri alan Agrosuper şirketi, domuzların dışkılarını işlemek için mikro-organizma temelli bir sistem kurmuştu. Ancak teknik sorunlar nedeniyle sistemin düzgün çalışmaması üzerine bölge sakinlerini rahatsız eden kötü kokular ortaya çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.