Uluslararası diplomasi trafiği Twitter’da tam gaz

Uluslararası diplomasi trafiği Twitter’da tam gaz

Amerika ve İran arasında uzun zamandır gergin seyreden ilişkiler, son zamanlarda yumuşamaya başladı. 34 yıl sonra ilk kez telefon görüşmesi yapan İran ve Amerika’nın devlet başkanları arasındaki diyalog, Twitter’dan da devam etti.

Tarihi görüşmenin ardından attığı tweet ile ABD Başkanı Obama’ya teşekkür eden İran Devlet Başkanı Ruhani, ‘Khodahafez’ yani ‘Allahaısmarladık’ dedi.

Hasan Ruhani, konu ile ilgili ilk tweetinde “Yapılan telefon görüşmesinde Başkan Ruhani ve Başkan Obama, nükleer konusunun hızla çözüme kavuşturulmasına dair ortak siyasi çıkarlarını ifade etti.” ifadelerini kullandı.

Tahran’a hareket etmeden önce bir fotoğraf paylaşan Ruhani, görüşmeyi ‘tarihi’ olarak nitelendirdi.

34 yıl aradan sonra gerçekleşen görüşme hakkında @WhiteHouse, @NSCPress ve @StateDept adlı hesaplardan da tweetler atıldı. Beyaz Saray da görüşmeyi ‘pozitif bir gelişme’ olarak nitelendirdi.

Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konu ile ilgili tweetler attı. Ruhani ve Obama arasındaki telefon görüşmesine sevindiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, uzun zamandır bu tür görüşmelerin olması için teşvikte bulunduğunu ifade etti. Gül, bu görüşmenin iyi bir başlangıç olması temennisinde bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.