Ukrayna’da ateşkes yara aldı

Ukrayna’da ateşkes yara aldı

Ukrayna’da devam eden iç savaşı bitirmek için Minsk’te gerçekleşen liderler zirvesinde kararlaştırılan ve pazar sabahı yürürlüğe giren ateşkes, ilk 24 saatte büyük yara aldı.

Ukrayna Ordu Sözcüsü Andrey Lisenko, Rus yanlısı ayrılıkçıların ateşkesi 122 kez ihlal ettiğini ve bu saldırılarda 5 askerlerinin öldüğünü duyurdu.

Ayrılıkçı milislerin stratejik Debaltseve şehrinde ablukaya aldığı 6-8 bin civarındaki Ukrayna askeri ise krize neden oldu. Debaltseve’nin kendilerine ait olduğunu savunan ayrılıkçılar, silahlarını bırakmaları halinde askerlerin bölgeyi terk etmesi için güvenli koridor açacaklarını bildirdi.

İsyancılar, hükumet güçlerinin de 27 kez ateşkesi ihlal ettiğini iddia etti. Kiev yönetimi ise, çatışmalar tamamıyla durmadığı için ateşkes kapsamında bölgeden çekmeyi vaat ettiği ağır silahları çekmeyeceğini açıkladı. Minsk’teki zirve nedeniyle isyancılara destek verdiğini iddia ettiği Rus yetkililere ve ayrılıkçı liderlere yönelik yeni yaptırım paketini yürürlüğe sokmayı erteleyen Avrupa Birliği ise dün 19 kişi ve 9 kuruma yönelik ek yaptırım listesini yürürlüğe soktu.

Karara göre, Rusya Savunma bakan yardımcıları Arkadi Bahin ve Anatoli Antonov’un isimleri ek yaptırım listesinde yer aldı. Moskova ise Minsk anlaşmasına rağmen yeni yaptırımların yürürlüğe girmesini kınadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.