Üçüncü dünya savaşı Ukrayna yüzünden başlayacak

Üçüncü dünya savaşı Ukrayna yüzünden başlayacak

Rusya muhalefeti Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Ukrayna’nın uyuşmaz tavırlarını nedeni ile üçüncü dünya savaşının yaşanabileceğini söyledi. Jirinovski’ye göre dünya çapında yaşanan krizden Kiev sorumlu olacak.

Ukrayna’nın 1914’de Sırbistan’ın politikaları ile benzerlikler oluşturduğunu savunan aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Jirinovski, “Sırbistan’ın Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’na yönelik politikaları Birinci Dünya Savaşı’na yol açtı. Ukrayna da yandaşları ile birlikte Avrupa’yı üçüncü dünya savaşına sürüklüyor. Maalesef bu yaşanacak ve sorumlusu da Ukrayna olacak…” uyarısında bulundu.
‘Üç ülke topraklarını geri alacak’
Jirinovski’ye göre Ukrayna parçalanacak ve Polonya, Lvov, Rono, Lutsk ve Ternopol’ü geri alırken, Macarlar Karpatları ve Romanya da Çernovitse ve Bukovina’yı geri alacak. Jirinovski, “Bu onların toprakları. 16’ıncı yüzyılda Kiev yöneticileri bu toprakları işgal etti.” dedi.

Ekonomik krizle birlikte doğu Avrupa ülkelerinde faşist yaklaşımların öne çıkmaya başlayacağı öngörüsünde bulunan Jirinovski, Polonya ve Ukrayna’da yaşanan gelişmeleri buna örnek gösterdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.