Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İskenderun’daki saldırı teşebbüsünü kınadı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İskenderun’daki saldırı teşebbüsünü kınadı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İskenderun;da 5 Alman askerine yapılan saldırı teşebbüsünün kabul edilemez nitelikte olduğunu belirterek olayı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “NATO Müttefikimiz Almanya’nın Patriot sistemlerini kullanmak üzere ülkemize gelen personeline mensup 5 askerine, 22 Ocak 2013 tarihinde, İskenderun’da sivil kıyafetle dolaştıkları sırada bir saldırı teşebbüsünün vuku bulduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Kabul edilemez nitelikteki ve kınadığımız bu olay, emniyet güçlerimizin zamanlı müdahalesi sayesinde büyümeden önlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Türkiye’nin müttefiki olan Almanya, Hollanda ve Amerika’nın Patriot sistemlerini Türkiye’nin talebine binaen ve takdirle karşılanan NATO dayanışması temelinde, gönüllü olarak Türkiye’ye gönderdikleri” belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca, “Türkiye’nin hava savunma sistemlerinin takviyesi amacıyla burada bulunan konuk müttefik askerlere, gerekli misafirperverliğin gösterileceğine inanıldığı” kaydedilerek, “Bu olayın benzerlerinin tekerrürünü önleyecek gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmıştır” denildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.