Topbaş: Yerel yönetimlerin gezegenle ilgili endişelerini seslendiriyorum

Topbaş: Yerel yönetimlerin gezegenle ilgili endişelerini seslendiriyorum

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyadaki bütün yerel yönetimlerin gezegenin geleceği ile ilgili duyduğu endişeleri dile getirdiğini söyledi.

Kadir Topbaş BM’deki temaslarını Türkevi’nde basın mensuplarına değerlendirdi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un da toplantılara katıldığını hatırlatan Başkan Topbaş dünyadaki nüfusun günden güne arttığını bununda beraberinde başta çevre kirliliği olmak üzere birçok sorunu getireceğini söyledi.


Doğal kaynakların tükenmesine paralel olarak kent hayatının yaşayanların istediği kaliteyi ve beklentilere cevap vermediği bir süreçte sorunların çözülmünün irdelenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Topbaş “Biz her zaman yerel yönetimlerin BM ile paralel hareket ederek ve bin yıl kalkınma hedeflerini realize etme konusunda önemli bir destekçisi olduğunu her daim vurguladık ve vurgulamaya devam ediyoruz.” dedi.

UCLG Başkanı seçildiği zaman ilk 6 yılının yönetim birliğinin bir kuruluş aşaması olarak değerlendireceğini söylediğini hatırlatan Başkan Topbaş ikinci 6 yılda ise dünyada daha etkin rol oynayan ve farklı mekanizma içerisinde bulunan bir UCLG çalışmalarının daha çok başarı getireceğini ifade etti.

Yapılan toplantıların çok önemli sonuçlar getirdiğini kaydeden Başkan Topbaş “İnanıyorum ki gelecekteki toplantıların daha farklı çalışmalara imza atacak.”şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Topbaş, Hıristiyan ve Yahudi dini liderler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.