THY uçağı göçük nedeniyle Chicago’ya uçamadı

THY uçağı göçük nedeniyle Chicago’ya uçamadı

THY’nin İstanbul’dan Chicago’ya gidecek olan TK-005 sefer sayılı uçağının arka kapısına yakın bir yerde çökme olduğu görülünce uçak değiştirildi. Yolcular 3 saatlik bir gecikmeyle ABD’ye gitti.

THY’den edinilen bilgiye göre; bugün Türkiye saatiyle 13.40’ta Atatürk Havalimanı’nda Chicago’ya kalkması gereken TK-005 sefer sayılı Boeing 777-300 tipi ” Heybeliada” adlı uçak için 209 numaralı köprüde hazırlık yapıldı. Uçağın altındaki görevli teknisyenler yaptıkları kontrol sonunda arka taraftaki yolcu kapısına yakın bir bölgede bir çökme gördü.

Bunun üzerine uçağın altına gelen uzmanlar Chicago’ya gitmesi gereken Heybeliada adlı uçağın seferden çekilmesine yerine yeni bir uçağın sefere verilmesine karar verdi.

Bir THY yetkilisi uçağın ezilen bu bölgesinde oluşan hasarın nerede olduğunu araştırdıklarını belirterek, “Uçak Chicago seferine gitmeden önce İzmir’den geldi. Bu hasar İzmir Havalimanı’nda da olmuş olabilir. Ancak büyük bir ihtimalle uçağa yüksek bir araç çarpmış. Bu bir merdiven de olur, bir ikram aracı da. Ancak araştırma sonucunda belli olacak. Her iki havalimanından da kamera kayıtlarını istedik” diye konuştu.

THY’nin İstanbul’dan Chicago’ya gidecek olan yolcuları ise daha sonra New York’tan gelen Boeing 777- 300 tipi ” Ayasofya ” adlı uçakla 3 saat 10 dakikalık bir gecikmeyle ABD’ye hareket etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.