Suudi Arabistan tarihinin en büyük bütçesini Kral Abdullah ilan etti

Suudi Arabistan tarihinin en büyük bütçesini Kral Abdullah ilan etti

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu dün Kral Abdullah bin Abdülaziz el-Suud başkanlığında başkent Riyad’daki sarayında toplandı. Toplantıda Suudi Arabistan Kralı Abdullah ülkesinin (Hicri 1434-1435) bugüne kadarki en büyük bütçesini açıkladı.

Önümüzdeki yılın giderlerinin 820 milyar Suudi Riyali (yaklaşık 218,6 milyar dolar) olarak onandığı kurulda, gelirlerin ise 829 milyar riyal (yaklaşık 221 milyar dolar) olacağı tahmin edildi.

Bakanlar Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Kral Abdullah, “Allah’ın lütfu ile Bakanlar Kurulu toplantısının açılışını bu yılın bütçesini açıklayarak başlayacağız. Suudi halkına ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Teşekkür ederim.” dedi.

Toplantı sonunda Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA)’ya bir açıklama yapan Kültür ve Enformasyon Bakanı Abdülaziz bin Muhiddin Hoca, kurulun bu toplantıda Kral Abdullah’ın yönlendirmesiyle Hicri 1434-1435 yılı bütçesini inceleyerek onayladığını belirtti.

Toplantıda bütçeyi açıklayan Suudi Maliye Bakanı İbrahim el-Assaf yeni bütçede belediye, sosyal güvenlik hizmetleri, eğitim, sağlık, su, kanalizasyon, yol gibi kalkınma projelerine ağırlık verildiğini söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN 2012 BÜTÇESİ YAKLAŞIK 103 MİLYAR DOLAR FAZLALIK VERDİ

Suudi Arabistan’ın 2012 mali yılı gelirleri bin 239 milyar riyal (yaklaşık 330,4 milyar dolar) olurken, giderlerin 853 milyar riyal (yaklaşık 227,4 milyar dolar) oldu. Bütçe 386 milyar riyal (yaklaşık 103 milyar dolar) fazlalık verdi.

Bu arada Kral Abdullah uzun bir süredir Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmiyordu, yerine toplantılara Savunma Bakanı Veliaht Prens Salman bin Abdülaziz el-Suud başkanlık ediyordu. Sırtından başarılı bir ameliyat geçiren Kral geçtiğimiz günlerde hastaneden taburcu oldu. Bir süre dinlenen Suudi Kralı dün ilk kez Suudi Bakanlar Kurulu’na başkanlık etti.

Ayrıca Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın, Tunus’ta bulunan Arap Birliği Eğitsel, Kültürel ve Bilimsel Teşkilatı binasının tamamlanması için 1 milyon dolar tahsis edilmesi talimatı verdiği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.