Suriye’nin kimyasal silahları denizde imha edilebilir

Suriye’nin kimyasal silahları denizde imha edilebilir

Birleşmiş Milletler (BM) den yapılan açıklamada Suriye’nin kimyasal silahlarının denizlerde imhasının seçenekler arasında olduğunu bildirildi.

BM Genel Sekreteri sözcü yardımcısı Farhan Haq, Suriye’nin kimyasal silahlarının denizlerde imhasının seçeneklerden biri olduğunu ancak bu konuda henüz net bir kararın olmadığını açıkladı.

Haq, BM ile Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) Suriye’nin kimyasal silahlarının imhası için değişik ülke temsilcileriyle görüşmeye devam ettiğini ancak henüz bir karara varılamadığını bildirdi.

BM ve OPCW’nun değişik seçenekler üzerinde çalıştığını vurgulayan Farhan Haq, Suriye’nin kimyasal silahlarının denizde imhasının kararlaştırılması durumunda bunun uluslararası kara sularında olup olmayacağı yönünde de bir yorumda bulunamayacağını ifade etti. BM Genel Merkezi’ndeki günlük basın toplantısında konuşan Haq, “Suriye’nin kimyasal silahları hangi yolla imha edilirse edilsin, bu süreçte bütün uluslararası yasalara ve en yüksek uluslararası güvenlik standartlarına uygun hareket edilecektir. Bu aşamada birçok devlet ve örgütle Suriye’nin kimyasal silahlarının nasıl imha edileceği konusunda görüşmeler sürdürülüyor.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.