Suriye’nin Dostları: Muhalifleri destekleme konusunda anlaştık

Suriye’nin Dostları: Muhalifleri destekleme konusunda anlaştık

Katar’ın başkenti Doha’da bugün toplanan Suriye’nin Dostları, muhaliflere askeri destek verme konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Aralarında; Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Mısır, Suudi Arabistan ve Katar’ın da olduğu 11 ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantı sona erdi. Basın toplantısı düzenleyen Katar Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casim Bin Cabir El Thani ile Dışişleri Bakanı John Kerry toplantıda alınan kararlar ile ilgili bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Katar Dışişleri Bakanı El Thani, alınan karar ile ilgili yaptığı açıklamada Suriye’de taraflar arasında dengenin korunması konusunda anlaştıklarını belirtti. El Thani, denge çerçevesinde muhaliflere askeri destek sağlama konusunda fikir birliğine vardıklarını beyan etti.

Katar Dışişleri Bakanı, “Göndereceğimiz herhangi bir askeri yardım müşterek Suriye Ordusu’na verilecek. Bu silahlar Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Selim İdris’e teslim edilecek.” dedi.

El Thani, gelişmeler karşısında adım atmamaları durumunda tüm bölgeyi içine alacak bir fitne çıkacağından endişe ettiklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Kerry ise, tüm Suriyeli tarafların içinde olduğu bir Suriye arzu ettiklerini söyledi.

Kerry, belli bir kesimin 40 yılı aşkın bir süredir Suriye’yi yönettiklerini ifade ederek, “Biz tartışmasız herkesin içinde olduğu tüm azınlıkların korunduğu bir Suriye istiyoruz. Hiçbir şekilde Suriye’de mezhepsel bir çatışma istemiyoruz. Bölgede hiç kimse bölgesel bir savaş istemiyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.