Suriyeli doktorlar Reyhanlı saldırısını şiddetle kınadı

Suriyeli doktorlar Reyhanlı saldırısını şiddetle kınadı


Paris merkezli Suriye Tıbbi Yardım Organizasyonu Birliği (UOSSM), Reyhanlı’da düzenlenen saldırıyı sert bir şekilde kınadı.


UOSSM Reyhanlı Ofisi Direktörü Dr. Khaula Sawash, birçok uluslararası insani ve tıbbi yardım organizasyonlarına ev sahipliği yapan Reyhanlı’nın böyle bir saldırı için seçilmiş olmasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Menfur saldırıda hayatını kaybeden masum Türk vatandaşların ailelerine baş sağlığı dileyen Dr. Sawash, terörist saldırı karşısında Türk halkı ve Türk hükümetiyle birlikte çalıştıklarını ifade etti.


Suriye’de başlayan şiddet olaylarından sonra 14 tıbbi ve insani yardım organizasyonun bir araya gelmesiyle oluşturulmuş, ABD, Kanada, Avrupa, ve çeşitli Arap ülkelerinden Suriye asıllı yüzlerce doktorun gönüllü çalıştığı UOSSM, saldırı sonrası duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Dr. Sawash düzenlenen saldırı sonrası, daha güvenli bir yere sığınmak amaçlı evlerinden kaçan Suriyeliler arasında korku ve tedirginliğin artırılmaya çalışıldığını vurguladı.


Reyhanlı’nın önemine dikkat çeken Dr. Sawash “Reyhanlı, insani ve tıbbi ve yardımların ulaştırıldığı önemli bir merkezdir. Türk- Suriye halklarının birlikteliğini sembolize eden bir şehirdir. Misafirperverlik ve yardım etmek konusundaki istekleri, Reyhanlı halkının en öne çıkan özellikleridir. Türk vatandaşlarının, Suriyeli mültecilere kapılarını açmaları ve onları misafir etmeleri çok olağan bir olgu olmuştur.”şeklinde açıklama yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.