Suriye’den İsrail saldırısına ilginç çıkış

Suriye’den İsrail saldırısına ilginç çıkış

Suriye Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Korgeneral Fahd Casem Freyc, Suriye’nin İsrail hava saldırısına karşılık vermemesi yönündeki eleştirileri cevaplandırdı.

Korgeneral Freyc, İsrail, terör gruplarının Camraya Askeri Araştırma Merkezi’ni ele geçirememeleri üzerine hava saldırısı yaptığını, dolayısıyla karşılık verenin İsrail olduğunu iddia etti.

Freyc, Suriye televizyonunda katıldığı ve bugün akşam saatlerinde yayınlanması beklenen programda İsrail’in Suriye askeri tesisini vurması ile ilgili konuyu değerlendirdi. Sunucunun İsrail uçaklarının ülkesine yönelik saldırısını sorması üzerine Freyc “Aslında bu saldırı İsrail’in Suriye’ye karşılık vermek amacıyla yaptığı bir saldırıdır.” dedi.

Korgeneral Freyc, “Silahlı terör gruplarının bahsettiğimiz askeri araştırma merkezini ele geçirmek ve imha etmek üzere onlarca kez saldırdıklarını görürüz. Bu eylemlerinde başarısız olunca İsrail’in bu hava saldırısını gerçekleştirdi. Düşman İsrail aslında kendisi bize karşılık verdi. İsrail kendi enstrümanları bir sonuç alamadıklarını görünce kendilerine yardımcı olmak amacıyla dediğimiz gibi böyle bir adım attı. İsrail’in hava saldırısı, bizim silahlı çetelere karşı askeri operasyonlarımıza karşılık yapıldı. İsrail, kahraman Suriye ordusuna karşılık verdi. Bu ordu tüm dünyaya güçlü, eğitimli ve yenilmeyecek bir ordu olduğunu ispatladı.” değerlendirmesinde bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.