Suriye’den ateşlenen top mermileri Şanlıurfa’ya düştü, 5 ölü, 10 yaralı

Suriye’den ateşlenen top mermileri Şanlıurfa’ya düştü, 5 ölü, 10 yaralı

Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen bir kaç top mermisi, Akçakale ilçesinde bir mahalleye düştü. İlk belirlemelere göre 1’i kadın 4’ü çocuk 5 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1’i kadın 4’ü çocuk 5 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, öğleden sonra iki ayrı patlamanın meydan geldiğini söyledi.

Yeni Mahalle’deki ilk patlamanın ardından ev ve iş yerlerinde maddi hasar oluştuğunu aktaran Ayhan, ”İkinci patlama aynı bölgeye yakın bir yere düştü. İlk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında polis memurları da bulunuyor” dedi.

AA Muhabiri Dikme: Mermi 20 metre yakınımıza düştü

Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen bir top mermisinin Akçakale ilçesine düşmesi sonucu sivillerden ölenlerin olduğu bildirildi.

Yenimahalle’deki bir ara sokağa düşen top mermisinin patlaması sonucu, sokakta bulunan polis ve aralarında kadınların da olduğu sivil vatandaşlar yaralandı. Patlamanın etkisiyle bazı sivillerin hayatını kaybettiği bildirildi.
Daha önce bölgeye top mermisi düşmesi nedeniyle olay yerine giden AA ekibinden Yasin Dikme, çekim yaptıkları sırada top mermisinin 20 metre kadar yakınlarını düştüğünü söyledi.

Top mermisinin patlamasıyla dumanların yükseldiğini belirten Dikme, büyük bir panik yaşandığını ve olay yerinde cesetler gördüğünü anlattı.
Yaralılar hastanelere kaldırılırken, olay yeri polis tarafından kordon altına alındı.

İlk top mermileri TMO bahçesine düşmüştü

Esed rejimine bağlı birliklerce, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı güçlerin, stratejik noktaları büyük ölçüde ele geçirdiği Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesine yer yer top atışları yapılıyor.

Öğleden sonra Tel Abyad’tan yapılan atışlarda bazı top mermileri sınıra yakın Yeni Mahalle’deki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bahçesine ve çevreye isabet etti. Can kaybının yaşanmadığı olayda bazı evlerde maddi hasar oluştu. Olayın yaşandığı bölgede güvenlik önlemi alındı.

AA muhabirinin telefonda görüştüğü Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, birkaç top mermisinin TMO Lojmanları’nın bulunduğu alana düştüğünü söyledi.

Patlama nedeniyle lojmandaki bazı evlerin camlarının kırıldığını ifade eden Ayhan, ”Can kaybı yaşanmadı. Olay yerinde inceleme yapılıyor” dedi.

Bu arada Kaymakam Eyüp Fırat da olay yerinde incelemelerde bulundu. İlçe merkezinde yapılan anonslarda vatandaşlar, mecbur olmadıkça sınıra yakın yerlere yaklaşmamaları konusunda uyarıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.