Suriye’de açlıktan ölümler giderek artıyor

Suriye’de açlıktan ölümler giderek artıyor

Suriye’de iç savaş ve çatışmalar sebebiyle bir çok bölgede gıda sıkıntısı yaşanıyor. Çatışmalarda muhasara altındaki Şam’ın banliyölerinde açlık sebebiyle çocuk ölümleri gün geçtikçe artıyor. Çatışmalar ve ağır bombardıman altında 200 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede hayatta kalanlar ise açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ülke genelinde 4 milyon insan açlık sınırında yaşıyor.

Muhalifler ile Esed ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Şam’ın Muaddamiye, Duma, Bebbile banliyölerinde aylardır gıda ulaşamaması sebebiyle çok sayıda çocuğun gıda yetersizliği ve açlıktan öldüğü belirtiliyor. Yayınlanan görüntülerde aralarında bebeklerin de olduğu çok sayıda çocuğun hastanede tedavi edildiği görülüyor. Görüntülerde açlık sebebiyle hayatını kaybeden çocuk cesetleri dikkat çekiyor. Yiyecek bulamayan çocukların aşırı kilo kaybı sebebiyle düştüğü durum adeta Afrika’daki görüntüleri andırıyor.

Şam’ın banliyölerinin yanı sıra Halep ve Humus’un bazı bölgelerin de benzer manzaraların yaşandığı belirtiliyor. Ülke genelinde oluşan açlık sıkıntısı sebebiyle son olarak Suriyeli din adamları, hayatta kalmak için eşek, kedi ve köpek eti yenilebileceği fetvasını vermişti. Suriye’de sivil halka yönelik gerekli yardımların yapılmaması durumunda açlık sebebiyle büyük bir insanlık trajedisinin yaşanmasından endişe ediliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.