Suriye sorunu için Bakan Şahin, ”Dünya üç maymunu oynuyor”

Suriye sorunu için Bakan Şahin, ”Dünya üç maymunu oynuyor”

Suriye konusunda uluslar arası kamuoyunun korkunç bir duyarsızlık içinde davrandığından yakınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ‘‘Dünya üç maymunu oynuyor’’ diye çıkıştı.   

Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu 57. oturum çalışmaları için geldiği New York’ta Türk gazeteciler ile biraraya gelen Şahin, temasları hakkında bilgi verdi.

Gerçekleştirdiği tüm ikili görüşmelerde Suriye’de yaşanan trajediyi muhattaplarına ilettiğini dile getirdiğini belirten Şahin şöyle konuştu; ”Konuyu hep biz açtık. Korkunç bir duyarsızlık ve görmemezlik var. Dünya üç maymunu oynuyor! Konuyu açıp da oradaki mağduriyetleri anlattığımız zaman ‘Beraber ne yapabilirsek yapalım’ şeklinde cevap aldık.”

Suriye’de yaşanan sorun nedeniyle milyonlarca masum insanın ciddi mağdur olduklarına işaret eden Şahin, BM çatısı altında olması gerekenden çok daha az sesle konunun gündeme geldiğini söyledi. Bakan Şahin, BM’nin yapısal değişiminin şart olduğunu ifade ederek, ”Avrupa Birliği (AB) ve BM birer barış projesidir. Eğer çatışmanın olduğu yerde sorunu görmezden gelip, bu çatı altında bu konuyu konuşmazsanız, kim, ne zaman konuşur? Zaten kendi içlerinde bir çözüm yolu bulabilecek olsalar, bu kadar kan ve göz yaşı neden aksın!” diye çıkıştı.

Şahin, iki gün süresince BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının yanı sıra, 14 ülke temsilcisiyle ikili görüşme yaptığını, 10 da paralel oturuma katıldığını söyledi.

‘‘İRAN CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI DA AYNI FİKİRDE’’

İran Cumhurbaşkanı Danışmanı Maryan Mojtahedzadeh Larıjanı ile yaptığı ikili görüşmede, çatışma bölgelerindeki kadın ve çocuklarla ilgili mağduriyetleri özellikle dile getirdiğini belirten Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; ”Suriye’den gelen kadınlarımızın, kızlarımızın, çocuklarımızın mağduriyetlerini paylaştım. Burada soruna kadın bakış açısıyla yaklaşmalıyız. Bölgede biz tarih boyunca kardeşiz, dostuz, akrabayız. Ülke çıkarlarına göre değil, bir anne olarak, bir kadın olarak ve vicdanımızla sorunlara odaklanmamız gerektiğini söyledim. Larijani de benimle aynı görüşü paylaştıklarını ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.