Suriye ‘prensipte’ Cenevre konferansına katılacak

Suriye ‘prensipte’ Cenevre konferansına katılacak

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, ülkesinin “prensipte” Haziran’da Cenevre’de yapılması planlanan çok taraflı konferansa katılacağını söyledi. Muallim, toplantının Suriye krizini çözmek için iyi bir fırsat olacağını ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, sürpriz bir ziyaretle bugün Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin karşıladığı Muallim, ilk görüşmesini Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile gerçekleştirdi. Irak Dışişleri Bakanı Zebari ile de özel bir görüşme yapan Muallim, görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, yaptığı konuşmasında, “Biz şunu vurgulamak istiyoruz. Suriye’de terörü yaymak isteyen dış güçler vardır. Bunu her kesin bilmesini istiyoruz ki, dünyadaki hiç bir güç Suriye halkına çare olamaz, çare Suriyelilerin kendisindedir.” dedi.

16 Haziran’da düzenlenmesi beklenen Cenevre toplantısına katılacaklarını bildiren Muallim, “Suriye prensipte Haziran’da Cenevre’de planlanan uluslararası konferansa katılacak. Biz, toplantının Suriye krizini çözmek için çok iyi bir fırsat olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Muallim, Irak’tan Suriye’ye seyahat eden vatandaşlara vize konusunda kolaylık sağlayacaklarını söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ise “Suriye bizim komşumuzdur. Orada meydana gelen her şey bizi de etkiler. Bu nedenle biz her türlü yardıma açığız.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.