Suriye hükümeti ve muhalefet bir araya geliyor

Suriye hükümeti ve muhalefet bir araya geliyor

BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Lahdar el İbrahimi, Suriye hükümeti ile muhalefetinin, yarın aynı odada görüşmeyi kabul ettiklerini duyurdu.  

BM Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, Cenevre’de hükümet ve muhalefet heyetleriyle ayrı ayrı yaptığı görüşmeler sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Taraflarla yaptığı görüşmelerin umut verici geçtiğini dile getiren İbrahimi, yarın aynı odada görüşme yapılması üzerinde mutabık kalındığını ve 2012 Haziran ayında dünya güçleri tarafından hazırlanan, iki tarafın, geçici bir hükümet kurulmasını onaylaması yönünde çağrıda bulunulan Cenevre-1 bildirisinin temel alınmasının kabul edildiğini ifade etti.

İbrahimi, her iki tarafın da heyetlerinin görüşmelerin yapılması için hafta sonu boyunca Cenevre’de kalacağını ancak sürecin kolay olmayacağını belirterek, “Elbette, bir takım pürüzler çıkacağını düşünüyoruz. Taraflar, görüşmenin 2012 bildirisinin temel alınarak yapılması üzerinde anlaştı fakat bazı maddelerin farklı yorumlamaları var” şeklinde konuştu.

Tarafların, neyin risk altında olduğunun bilincinde olduğunun altını çizen İbrahimi, “Suriye’deki durum vahim ve gittikçe daha da kötüleşiyor. Tarafların da bunun farkında olduğuna inanıyorum. Sonuçta söz konusu kendi ülkeleri” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.