Suriye, ABD’nin B Planı’ndan haberdar değil

Suriye, ABD’nin B Planı’ndan haberdar değil

Suriye, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin açıkladığı Suriye’ye ilişkin bir B Planı’ndan haberdar olmadığını açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in danışmanı Buseyna Şaban, Suriye konusunda bir B Planı’ndan haberleri olmadığını ve böyle bir planın Suriye halkına hizmet etmeyeceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de hafta sonu başlaması planlanan geçici ateşkesin işe yaramaması ve siyasi çözüm yolunda adım atılamaması halinde B planının ülkenin bölünmesi olabileceğini açıklamıştı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da katıldığı bir toplantıda B Planı açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Buseyna Şaban, “ABD’nin bir B Planı olduğuna dair iddialara ilişkin, bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum. Ama böyle bir planın Suriye halkının çıkarlarına ve akan kanı durduracak bir barışa katkı sunmasını umuyorum” dedi.

Konuşmasında Suriye’nin önerilen ateşkesi hemen kabul ettiğini belirten Buseyna Şaban, “Suriye hükümeti, Rus ve ABD başkanlarının uzlaştığı ateşkes anlaşmasını hemen kabul etti ve terörist gruplara karşı savaşını devam ettirdi.” dedi.

Öte yandan Şaban, ateşkes anlaşmasına dahil edilmeyen IŞİD ve El Nusra örgütlerinin kontrol ettiği bölgeleri açık bir şekilde belirlemenin zor olduğunu sözlerine ekledi. Buseyna Şaban, kendisine bu bölgeleri belirlemenin mümkün olup olmadığının sorulması üzerine “Bütün samimiyetimle söylüyorum, bu gerçekten zor” cevabını verdi.

Bu bölgelerin ateşkes anlaşmasına göre Rusya ve ABD tarafından belirlenmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.