Snowden babası ile şifreli görüştü

Snowden babası ile şifreli görüştü

Rusya’nın 1 yıllık geçici siyasi sığınma hakkı verdiği CIA eski çalışanı Edward Snowden, babası ile internet üzerinden şifreli bir şekilde görüştü. Snowden’in avukatı Anatoli Kuçerena, babalık hislerinin güvenlik endişesini bastırdığı için görüşmenin yapıldığını söyledi.

Ria Novosti’ye konuşan Kuçerena, “Edward IT uzmanı olsa da kendisine internet üzerinden ya da şifreli kanallar üzerinden görüşmesini önermiyoruz.” dedi. Kuçerena transit bölgeden çıkışının ardından güvenlik gerekçesi ile Snowden’in yerinin gizli tutulduğunu söyledi.

CIA eski çalışanının güvenli bir yerde adaptasyon programında olduğunu belirten Rus avukat, müvekkilinin ailesinden uzun süredir ayrı olduğunu hatırlattı.

Moskova göçmen servisi yetkililerine göre ise Snowden başkentte değil.

Baba Lon Snowden’in Rusya vizesi aldığını, önümüzdeki günlerde Moskova’ya geleceğini kaydeden Kuçerena, babasının avukatı Bruce Fein ile temasta olduklarını söyledi. Kuçerena, “Bu elbette ailenin kararı. Baba avukatı ile birlikte geldiğinde basının karşısına çıkar ve sorulara cevap verir.” dedi.

Snowden’e Rusya’nın siyasi sığınma vermesine tepki gösteren ABD Başkanı Barack Obama, 3-4 Eylül tarihlerinde Rusya-ABD zirvesi için Moskova’ya gelmeyeceğini açıklamıştı. Obama’nın 5-6 Eylül tarihlerinde St. Petersburg’da yapılacak G20 zirvesinde Putin’le görüşmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.