Sisi: Benim dönemimde İhvan olmayacak

Sisi: Benim dönemimde İhvan olmayacak

Mısır’da demokratik yolla iş başına gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi deviren askerî müdahalenin başaktörü eski Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi, İhvan-ı Müslimin hakkında önemli açıklamalar yaptı.

 

Ay sonundaki cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması durumunda Mursi’nin de mensup olduğu hareketin artık ülkede var olamayacağını söyledi. İki kanalın ortak yayınladığı seçim kampanyası mülakatında konuşan Sisi, “Bunu bitiren ben değilim, halk bitirdi. Sorun şahsımla alakalı değil.” dedi. İhvan’la ‘asla barış yapmayacağı’nın altını çizen Sisi’nin seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.”

 

İçte ve dışta artan tehditleri göz önünde bulundurduğunu söyleyen Sisi, cumhurbaşkanlığına aday olmaya bundan dolayı karar verdiğini savundu. Mülakatta kendisine iki kere suikast düzenlendiğini de iddia eden Sisi, seçildiği takdirde önceliğinin istikrar ve güvenliği sağlamak olacağını söyledi. 3 Temmuz’da gerçekleşen askeri müdahale sonrasında gösteriler güçle bastırılmış, İhvan hareketi de terör örgütü ilan edilerek mensuplarına yönelik tutuklama furyası başlatılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.