Savunma Bakanı Panetta Londra’da

Savunma Bakanı Panetta Londra’da

Savunma Bakanı Leon Panetta, Amerika’nın Cezayir’deki rehine kriziyle ilgili İngiltere ve Cezayir hükümetleriyle birlikte çalıştığını kaydederek, “Teröristler Cezayir’de ve Kuzey Afrika’da sığınacak bir yer bulamayacak” dedi.

Panetta, Londra’daki Kings College’da yaptığı konuşmada, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Teröristler, Cezayir’de ve Kuzey Afrika’da sığınacak bir yer bulamayacaklarını bilmeli” diyen Panetta, “Amerika’ya saldırmayı düşünenlerin saklanacak bir yeri olmayacağını” kaydetti.

Penetta, “Vatandaşlarımızın güvenli bir biçimde geri dönmesi için hiç durmadan çalışıyoruz” dedi.

Bakan konuşmasında ayrıca, NATO’nun El Kaide üzerindeki baskıyı devam ettirmek ve gelecekteki güvenlik tehditlerine karşılık verebilmek için daha ‘yaratıcı ve esnek’ olması gerektiğini vurguladı.

Panetta, NATO üyelerinin, diğer ülkelerin güvenliğini sağlamlaştırmak ve teröristlerin dünyanın neresinde olursa olsun sığınacak bir liman bulamamasını sağlamak için birlikte çalışması gerektiğine işaret etti.

Savunma Bakanlığı Pentagon, Panetta’nın İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya geleceğini, görüşmede ağırlıklı olarak Mali ve Cezayir’deki son gelişmelerin ele alınacağını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.