Sarkozy’nin mahkemeye verdiği ifade basına sızdı

Sarkozy’nin mahkemeye verdiği ifade basına sızdı

Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, basına sızan ifade tutanaklarına göre, 2007 yılındaki seçim kampanyasında, kozmetik devi L’Oreal’in patronu Liliane Bettencourt’dan hiç bir şekilde maddi destek almadığını iddia etti.
   
İfade tutanaklarını ele geçiren Sud-Ouest gazetesi, Sarkozy’nin Bordeaux mahkeme yargıcı Jean-Michel Gentil’ye, L’Oreal’ihn sahibinden ”beş kuruş almadığını” söyledi.
       
İfade tutanaklarına göre Sarkozy, ”L’Oreal’in sahibi Liliane Bettencourt’u ben 28 yaşından bu yana tanıyorum. Şu anda 57 yaşındayım ve 5 kez belediye başkanlığı seçimine girdim. Bana şu ana kadar 5 kuruş yardım yapılmadı. Onlardan ne para, ne de başka bir konuda yardım istedim” dedi.
   
Sarkozy, Bettancourt ile 2008 yılındaki özel görüşmesiyle ilgili yargıcın sorusuna ise, ”Ben ona Fransa’nın en önemli şirketinin ve en çok vergi ödeyen patronu olarak randevu verdim” dedi ve cumhurbaşkanı sıfatıyla ülkenin önde gelen iş kadınıyla görüşmesinin gayet doğal bir durum olduğunu ifade etti.
   
Fransız gazetesi, 12 saatlik duruşmada, Sarkozy’nin verdiği ifade zaptının 32 sayfa uzunluğunda olduğunu yazdı. Gazete, Sarkozy’nin ifadesinde siyasete dönme mesajı verdiği yorumunu yaptı.

Sarkzoy, yasa dışı maddi kaynak aldığı yolundaki suçlamalarla ilgili verdiği uzun ifadenin ardından şimdilik yargılanmaktan kurtulmuştu. Sarkozy’nin dün 12 saat ifadesini alan mahkeme, eski cumhurbaşkanının yasa dışı seçim kampanyasının finansmanıyla ilgili davada ”zorunlu şahit” olarak dinlenmesini kararlaştırmıştı.

2007 yılındaki seçim kampanyasının yasa dışı yollardan gelen mali kaynakla karşılandığı yolundaki iddiaları araştıran savcının talimatı doğrultusunda, Sarkozy’nin evi ve bürosu aranmıştı.

Sarkozy, daha önce yaptığı açıklamalarda, yasalarla belirlenen miktarın dışında L’Oreal grubundan mali destek almadığını iddia etmişti.

Fransız basını, Sarkozy’nin devrik Libya lideri Kaddafi’den de seçim kampanyası için mali destek aldığını ileri sürmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.