Şam’daki BM konvoyuna yapılan saldırıda kurşunlar bir araca isabet etti

Şam’daki BM konvoyuna yapılan saldırıda kurşunlar bir araca isabet etti

Şam kırsalında kimyasal silahları araştırmak için bölgeye giden Birleşmiş Milletler (BM) misyonu konvoyuna yapılan silahlı saldırıda yalnızca bir aracın isabet aldığı bildirildi.

 

Konu ile ilgili bugün BM Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, saldırıda kurşunun aracın teker ve camına isabet ettiğini söyledi. Haq, saldırının kimler tarafından yapıldığı ile ilgili bilgilerinin olmadığını belirtti. Saldırıya uğrayan konvoydaki araç ve görevli sayısı hakkında bilgi vermeyen Haq, misyonun yarın da alanda çalışmalarını sürdüreceğini aktardı. Sözcü Yardımcısı, yapılan incelemelerin iki hafta içinde açıklanabileceğini, misyon tarafından ek süre istenmesi durumunda ise geçikmelerin yaşanabileceğini söyledi. Araştırma ekibinin nasıl örnekler topladığına yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

 

BM Kimyasal Silah Veri Toplama Misyonu, Şam’ın kırsalında kimyasal silah kullanımını araştırmak için yola çıktığı sırada konvoydaki bir araca kimliği henüz belirsiz keskin nişancı tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti.

 

 

Öte yandan Haq, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye bir askeri operasyona hazırlandığı yolundaki haberlerin sorulması üzerine, “BM sorunun diplomasi yolu ile çözümünü destekliyor. Bu çerçevede tüm tarafların katılacağı Cenevre 2 Konferansı’nın yapılması önemli.”şeklinde cevap verdi.

 

 

 

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.