Rusya’dan silah ihracatı rekoru

Rusya’dan silah ihracatı rekoru

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2012’de ihracat rekoru kırıldığını, planlanan tüm askeri malzeme ihracatının yapıldığını söyledi.

Askeri-Teknik Komisyon’da konuşan Putin, “Bu yıl askeri malzeme ihracatında rekor kırdık. 14 milyar dolar aşıldı.” dedi. Askeri malzeme ihracatında çeşitlilik açısından önemli oranda gelişim sağlandığına işaret eden Putin, ortak üretim ve modernizasyon alanında da yapılanmanın güçlendirilmesini talep etti.

2012’de 15 milyar dolarlık yeni silah satış kontratı imzalandığına değinen Rus lider, “Sadece bu yıl imzalanan ihracat kontratları da 15 milyar doların üzerinde. Çeşitliliğe gidilmesi askeri teknoloji şirketlerimizin gelişimi için önemli. Ortak üretim çalışmaları ise maliyetleri düşürürken, uluslar arası piyasalarda rekabet gücümüzü artırır.” önerinde bulundu.

Mevcut portföyün kaybedilmemesini ve yeni pazarlara ulaşılmasını talep eden Putin, “Sanayi üretim tesislerimiz modernize edilmeli. Yeni istihdam alanları oluşturulmalı. Teknolojik gelişim için de AR-GE yatırımlarına önem verilmeli.” dedi.

Dünyanın ikinci büyük silah ihracatçısı olan Rusya, Suriye, Çin, Hindistan, Malezya, Venezüella gibi ülkeler başta olmak üzere 55 ülkeye satış yapıyor.

2011’de 13 milyar dolar silah satışı gerçekleştiren Rusya’nın toplam imzaladığı kontrat miktarı ise 44 milyar dolara ulaşmış durumda.ABD’nin başını çektiği uluslar arası toplam silah ticaret rakamı ise 60-70 milyar doları buluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.