Rusya’dan Erdoğan’a ‘Cumhuriyet’ ve ‘Zaman’ tepkisi

Rusya’dan Erdoğan’a ‘Cumhuriyet’ ve ‘Zaman’ tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan tartışma ve Zaman gazetesindeki kayyım atamalarının ardından Türkiye’de ifade özgürlüğünün giderek kötüye giden durumunu dikkatle takip ettiklerini açıkladı.

Türkiye’de basına yönelik uygulamalar hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı Türkiye’nin IŞİD ile temaslarını gösteren yeni haberlerin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızgınlığını artırmış olabileceğini belirtti.

Zaharova, Sputnik ajansında yer alan açıklamasında, “Mevcut sinyaller, uluslararası toplum tarafından soruşturulmalı. Türkiye’de teröristlere verilen desteğin örtbas edilmesi için sadece basının özgürlüğü engellenmiyor, aynı zamanda da hukuka saygı gösterilmiyor” ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi’nin Cumhuriyet Gazetesi’nden Can Dündar ve Erdem Gül’le ilgili kararını değerlendiren Erdoğan, “Ben Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar ama onu kabul etmek durumunda değilim. Bunu çok açık net söyleyeyim ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum” demişti. Öte yandan dün Zaman gazetesine kayyum atanmıştı.

‘AVRUPA KONSEYİ VE AGİT BU KONULARI TİTİZLİKLE ELE ALMALI’

Nitekim Feza Holding ve Zaman Gazetesi’ne yönelik operasyonlara da değinen Zaharova, gazete binası önünde yapılan protesto gösterisine güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini ve kalabalığa karşı göz yaşartıcı gaz kullanıldığını hatırlattı.

Zaharova, açıklamasının sonunda, “Söz konu gelişmelerin, Avrupa Konseyi ve AGİT’te titizlikle ve tarafsız bir şekilde ele alınması gerektiğinden eminiz. Ankara’dan fikir özgürlüğü ve basın alanındaki uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi kararlı bir şekilde talep edilmeli” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.