Rusya ve ABD’den Afganistan’da ortak uyuşturucu operasyonu

Rusya ve ABD’den Afganistan’da ortak uyuşturucu operasyonu

Rusya ve ABD güvenlik güçleri, uyuşturucuyla mücadele bağlamında Afganistan’da ortak operasyon gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Federal Uyuşturucuyla Mücadele Servisi (FSKN) Başkanı General Viktor İvanov, “Rusya ve ABD tarafından Afganistan’da düzenlenen ortak operasyonda 4 uyuşturucu laboratuarı imha edildi. Operasyon Perşembe günü Afganistan’ın Kunduz bölgesinde yapıldı. Bu ABD ile ortak yapılan 9. operasyonumuz.” dedi.

Rus basını, operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin hacmi konusunda henüz açıklama yapılmadığına işaret etti.

Rusya ve ABD, Afganistan’da işbirliği çerçevesinde ilk operasyonunu Ekim 2010’da gerçekleştirmişti. Uyuşturucu ile mücadele servisi birimlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlarda dört ayrı merkezde piyasa değeri 1 milyar dolar değerinde eroin ve morfin ele geçirilmişti.

İvanov daha önce de Rus basınına yaptığı açıklamalarda bölgede devam eden savaşın uyuşturucu baronlarının işine yaradığını ifade etmişti. Afganistan’da savaşın artmasına paralel olarak uyuşturucu üretiminin de arttığını kaydeden İvanov, “Dokuz yıldır süren ABD’nin Afganistan işgali ve savaş şunu göstermiştir: ne kadar fazla savaş, o kadar uyuşturucu trafiği ve baronlarını yok etme mücadelesinde başarısızlık.” ifadelerini kullanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.