Rusya Suriye’de muhaliflerin kimyasal silah kullandığını iddia etti

Rusya Suriye’de muhaliflerin kimyasal silah kullandığını iddia etti

ABD, Suriye’de “kimyasal füze” kullanıldığı iddiasına ilişkin olarak, Suriyeli muhaliflerin veya Esed rejiminin kimyasal silah kullandığına dair kanıt olmadığını bildirdi.


Adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı bir yetkili, Esed rejiminin, Suriyeli muhaliflerin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiasını redderek, ABD’nin elinde her iki tarafın da bu tür silahlar kullandığına ilişkin kanıt bulunmadığını söyledi.


Yetkili, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün de, kimyasal silah kullanımına dair herhangi bir bağımsız bilgi rapor etmediğini kaydetti.


Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriyeli muhaliflerin kimyasal silah kullandığını, saldırıda 16 kişinin öldüğünü, 100 kişinin yaralandığını açıkladı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriyeli muhaliflerin, bu sabah Halep’te tanımlanamayan bir kimyasal içeren cephaneyi havaya uçurduğu, saldırının, Suriye’de iki yıldır süregelen krizde “çok tehlikeli” bir gelişmeyi temsil ettiği belirtildi.


Açıklamada konuyla ilgili daha fazla bilgi verilmedi.


Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zubi, muhaliflerin Halep’in Han Asel bölgesine kimyasal madde içeren füze atması sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 86 kişinin de yaralandığını ileri sürerek, muhaliflere destek veren ülkeleri suçlamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.