Rusya, Irak için Batı’yı suçladı

Rusya, Irak için Batı’yı suçladı

Irak ve Suriye’de artan terör eylemlerini sert bir şekilde kınayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, bölgenin istikrarsızlaşmasından Batılı ülkelerin sorumlu olduğunu açıkladı.

 Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç imzası ile yapılan açıklamada, “Biz Irak, Suriye ve dünyanın diğer bölgelerinde terör eylemlerini sert bir şekilde kınıyoruz. Ortadoğu’da yaşanan istikrarsızlıklardan Batılı ülkeler sorumlu.” ifadeleri yer aldı.

El Kaide ile bağlantılı ve ayrılmış birçok terör grubunun Musul’u ele geçirdikten sonra Tikrit ve petrol kenti Beyci’yi kontrol altına almaya çalıştığını kaydeden bakanlık, “Gelen bilgilere göre terör grupları Suriye ve Irak arasındaki sınırın bazı noktalarını buldozerlerle yıkmış. Böylece sembolik olarak İslam hilafetini kuruyorlar.” değerlendirmesine yer verdi. Lukaşeviç, “Suriye, Irak ve Ortadoğu’nun diğer ülkelerinde terörist gruplarla flört etmenin, çifte standart uygulamanın ve egemen ülkelerin iç işlerine müdahalenin ne kadar tehlikeli ve kabul edilemez bir durum olduğu sonucuna ulaştırmalı.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.