Rusya, Hindistan’ın uçak gemisini teslim etti

Rusya, Hindistan’ın uçak gemisini teslim etti

Rusya uzun süredir bakım ve onarım çalışmalarını yaptığı Vikramaditya ismi verilen 2,3 milyar dolar değerindeki uçak gemisini Hindistan’a teslim etti.

 

Rusya’nın kuzey kenti Severodvinsk’te bulunan Sevmaş fabrikasında üretimi tamamlanan gemi 30 Kasım’da demir alacak. Dev uçak gemisinin görev yapacağı Munbai’ye Ocak sonunda ulaşması planlanıyor.

 

Rusya, Hindistan’la 2004’de imzaladığı anlaşma çerçevesinde Admiral Groşkov uçak taşıyıcı gemiyi, ileri teknoloji ürünlerle donatarak yeni bir uçak gemisine dönüştürdü.

Modern navigasyon ve radar komplekslerine sahip olan geminin Hindistan deniz gücüne en az 30 yıl hizmet vermesi planlanıyor.

 

Severodvinsk’te düzenlenen törene Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin ve Hindistan Savunma Bakanı Ak Antony katıldı.  Rus basınına göre henüz gemide hava savunma sistemi bulunmaması nedeni ile yolculuk boyunca Hindistan savaş gemileri Vikramaditya’ya eşlik edecek. İlk anlaşmada 947 milyon dolar olarak belirlenen fiyat yaşanan krizler, ertelemeler ve ek talepler nedeni ile 2,3 milyar dolara kadar yükseldi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.