Rusya halkına göre Putin’in alternatifi yok

Rusya halkına göre Putin’in alternatifi yok

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya halkı ekonomik krizden çıkış yolları arıyor. İçinde bulunan sıkıntıları ABD ve NATO’nun yayılmacı politikalarında gören Rusya halkının, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e desteği devam ediyor.

Moskova merkezli Levada araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre, Rusya halkının yüzde 55’i, 2018’de yapılacak seçimlerden sonra da Putin’i devlet başkanı olarak görmek istiyor. Bir altı yıl daha Putin’i Kremlin’de görmek isteyenlerin oranı Mart 2014’de yüzde 32’de kalırken, 2013’de yüzde 26 civarında idi.

Rus lider Putin’in politikalarını sürdürecek birine oy vermeye hazır olanların oranı ise yüzde 10 civarında. Rusya’nın karşılaştığı sorunlara yeni çözümler üretecek birinin 2018’de başkan olmasını isteyenler ise yüzde 18’de kaldı. 2013’de bu oran yüzde 41’lere kadar çıkıyordu.

Rusya halkının yüzde 54’üne göre Putin’in yerini alacak alternatif bir isim yok. Aralık 2013’de halkın yüzde 31’i Putin’in alternatifi olmadığını düşünüyordu. Ankete katılanların yüzde 24’üne göre Putin’e alternatif bir isim bulunabilir. Rus liderin alternatifi olabileceğini düşünenlerin oranı 2013’de yüzde 40 civarında idi.

Levada’nın çalışması Rusya’nın 46 bölgesinde 19-22 Aralık tarihlerinde 1600 kişi ile görüşerek gerçekleştirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.