Rusya-ABD arasında ‘Sovyetleşme’ tartışması

Rusya-ABD arasında ‘Sovyetleşme’ tartışması

Rusya, ABD’nin ”Sovyetleşme” iddialarına tepki gösterdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dimitriy Peskov, Rus devlet televizyonu ”Rossiya 24”e verdiği mülakatta, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Rusya’nın yeniden Sovyetler Birliği’ni inşa etmeye çalıştığı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

”Clinton’un ifadeleri, eski Sovyet ülkeleri arasındaki işbirliğinin doğasını anlayamadığının bir göstergesidir” diyen Peskov, global ekonomik sorunların bulunduğu, orta vadeli tahminlerin bile yapılamadığı, her bölgesinde krizlerin var olduğu bugünün dünyasında yapılabilecek tek şeyin, ülkeler arası entegrasyon olduğunu vurguladı.
Clinton, daha önce yaptığı açıklamada, Rusya’nın önderliğinde kurulan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Avrasya Birliği ve Gümrük Birliği gibi oluşumların, yeniden ”Sovyetleşme” çabası olduğunu ileri sürmüştü.

Putin ise devlet başkanlığı seçimleri öncesinde yazdığı makalelerde, ”Hiçbir biçimde Sovyetler Birliğini yeniden kurmaya çalışmıyoruz. Yeni değerler, politika ve ekonomi alanında yakın işbirliği için uğraşıyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.