Rupert Murdoch, ikinci kez meclis soruşturmasına çağrıldı

Rupert Murdoch, ikinci kez meclis soruşturmasına çağrıldı

Medya patronu Rupert Murdoch, İngiltere meclis komisyonu tarafından ikinci kez telekulak skandalına ilişkin ifade vermeye çağrıldı.

Murdoch ve oğlu James Murdoch, 2011 Temmuz ayında ‘Meclis Medya ve Spor Komisyonu’ önünde ifade vermişlerdi.İfadeye ne zaman çağrılacakları henüz açıklanmazken, bunun Eylül ayı sonrası bir tarih olacağı tahmin ediliyor. Murdoch, 2 yıl önce verdiği ilk ifadesinde, komisyondaki milletvekillerinin sorduğu soruların büyük çoğunluğuna “bilmiyorum”, “hatırlamıyorum” veya “tanımıyorum” şeklinde cevap vermişti. Şirketlerinde çalışan gazetecilerin yasadışı dinlemelerinden haberdar olmadığını ifade eden Avustralya asıllı medya patronu, ifade verdiği günü hayatının “en gurur kırıcı günü” olarak nitelendirmişti.

Komisyon soruşturması sırasında Murdoch’a saldırı girişiminde bulunulmuş ve şu anda boşanmak üzere olan eşi Wengi saldırganın üzerine atlayarak saldırgana yumruk atmıştı.

Dünyanın önde gelen medya patronlarından Murdoch’ın İngiltere’deki gazetelerinde patlak veren telekulak skandalı sonrası haftalık tabloid gazetesi News of the World (NotW) kapatılmış ve gazetecilerin karıştığı yasadışı faaliyetlere yönelik çok yönlü soruşturma açılmıştı.

Halen devam eden soruşturmalarda ‘Weeting Operasyonu’ kapsamında yasadışı dinlemeler, ‘Elveden Operasyonu’ kapsamında usulsüz ödemeler ve ‘Tuleta Operasyonu’ kapsamında gazetecilik-bilgisayar korsanlığı’ incelemeleri devam ediyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.