Rum liderden Fenerbahçe’ye güvenlik garantisi

Rum liderden Fenerbahçe’ye güvenlik garantisi

Birleşmiş Milletler (BM) 67. dönem Genel Kurul çalışmaları için New York’ta bulunan Kıbrıs Rum lideri Dimitris Hirostafyas, UEFA elemelerinde Rum takımı ile eşleşen Fenerbahçe’nin güvenliğinin sağlanması adına güvence verdi.

Geçmişte yaşanılan spor müsabakalarında yaşanılan kötü olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Hirostafyas, ‘‘Biz hepimiz bir takımın taraftarlarıyız… Ben Fenerbahçe’nin ülkemize gelerek güzel bir futbol mücadelesi yapacağını görmeyi arzuluyorum’’ dedi.

Rum takımı AEL Limassol takımı ile UEFA grup elemelerinde eşleşen Fenerbahçe’nin güvenlik içinde müsabakasını yaparak Ada’dan ayrılacağını garantileyen Rum Lider, buna şahsen güvence sözü verdi. Futbolun bir medeni olay olduğunu vurgulayan Rum lider, Fenerbahçe’ye BM’den sıcak mesajlar verdi. Fenerbahçe’yi Ada’dan ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını aktaran Hirostafyas, geçmişte yaşanılan kötü olaylarının da unutulmasını istedi. Basketbol’da daha önce yaşanılan çirkin olaylardan dolayı dönemin Kıbrıs lideri Mehmet Ali Talat ile görüştüğüne işaret eden Hirostafyas, benzer olayların yaşanmayacağına dair kendisinin şahsi olarak garanti verdiğini söyledi. Siyaset ile sporun farklı şeyler olduğunu belirten Rum lideri, ‘‘Fenerbahçe hoşgelir ve iyi olan kazansın… Lütfen geçmişte yaşanılan kötü olaylara takılı kalmayalım ve unutalım. Ben şahsen bu olay ile ilgileneceğim.’’ şeklinde konuştu     

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.