Romney bir konuştu İngiltere’de krize yol açtı

Romney bir konuştu İngiltere’de krize yol açtı

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmasının ardından ilk defa okyanus ötesi tura çıkan Mitt Romney, gezisinin ilk durağında kırdığı pot nedeniyle krize neden oldu. NBC televizyonuna verdiği mülakatta Romney, bugün başlayan Londar 2012 olimpiyatlarının başarılı geçmesi yönünde ‘kaygılı’ olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi başkan adayı Romney, İngiltere ziyaretine olaylı başladı. NBC televizyonuna verdiği mülakatta Romney, Londra Olimpiyatları’nın başarılı geçmesi konusunda kaygılı olduğunu ifade ettikten sonra şöyle konuştu; ‘‘Özel güvenlik şirketi yeterli elaman temin etmemiş, diğer taraftan göçmenlik ofisi ile gümrük çalışanları greve gitmiş… açıkcası bu manzara çok cesaret verici değil.’’

2002 de Kış Olimpiyatları’nın Utah eyaletinin Salt Lake şehrinde yapılmasında büyük pay sahibi olan ve organizasyon heyeti içinde görev alan Romney, bu konuda tecrübeli bi isim. Romney’in açıklamasına İngiltere basını tepki gösterirken Bu ülkenin Başbakanı David Cameron adeta başkan adayını azarlar şekilde karşılık verdi. Cameron, ‘‘Biz Olimpiyat Oyunları’nı dünyanın en hareketli, en canlı şehrinde yapıyoruz. Elbette dünyanın bir ucunda kimsenin olmadığı bir yerde böyle birşeyi düzenlemek daha kolaydır’’ diyerek Salt Lake şehrindeki 2002 Kış Olimpiyatları’na gönderme yaptı.

‘‘Tüm dünyaya biraraya gelmiş yalnızca bir Birleşik Krallık olduğumuzu değil aynı zamanda da dünyanın dört bir yanından gelen insanlara harikulade şekilde karşılamalıyız’’ diyen Cameron,  ‘‘Açıkcası bu noktayı Mitt Romney’e gösterceğiz. Kendisi ile karşılaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum’’ dedi.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’da Hyde Park’ta 60 bin kişinin katıldığı kalabalığa seslenmesinde, ‘‘Mit Romney diye birisi var, o kimse hazır olup olmadığımızın merakında’’ dedikten sonra kalabalığa ‘‘Hazır mıyız? Evet biz hazırız!’’ diye cevap verdi.

İşçi Partisi Ed Miliband ile görüşmesinden önce mikrofonların önüne gelen Romney, daha önce kırdığı potu düzeltmeye çalıştı. Romney, kendisine karşı yapılan sert eleştirilerden sonra, ‘‘Tecrübelerim, olimpiyat oyunlarının kusursuz şekilde tamamlanmasınn imkansız olduğunu gösteriyor’’ diye konuştu.

Romney, İngiltere ziyaretinde ilginç bir görüşmede de bulundu. İngiltere’nin gizli istihbarat servisi olan M16’nın başındaki Sir John Sawers ile bir araya geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.