Romanya Başbakanı’nın dokunulmazlığı kaldırılıyor

Romanya Başbakanı’nın dokunulmazlığı kaldırılıyor

Romanya Başbakanı Viktor Ponta hakkında evrakta sahtecilik, vergi kaçakçılığı ve para aklama suçlaması ile cezai soruşturma açıldı.

Romanya medyası, Ponta’nın dokunulmazlığının kaldırılması talebinin meclise gönderildiğini duyurdu. Romanya Cumhurbaşkanı Klaous Ioannis, hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan Başbakan Viktor Ponta’nın istifa etmesini istedi.

Yolsuzlukla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından bu sabah çağrılan Ponta’ya dosyada şüpheiler arasında yer aldığı bildirildi. DNA kurumu önünde kısa açıklama yapan Başbakan Ponta, eski bakan ve milletvekili olan Dan Şova hakkında açılan soruşturmada şüpheli olduğunu belirtti. Dan Şova’nın avukat olduğu dönem ve Şova’nın bakan olduğu dönem ile alakalı DNA tarafından çağrıldığını söyleyen Ponta “Bugün hiçbir ifade vermedik. İfade için daha sonra çağrılacağız” dedi.

Romanya medyası, Ponta hakkında cezai soruşturma başlatıldığı ve dokunulmazlığının kaldırılması talebinin meclise gönderildiğini duyurdu.

HÜKÜMETE GENSORU

Ayrıca bugün meclisin sağ kanadının önergesi ile hükümet için güven oylaması yapılacak. Başbakan Ponta’nın bugün savcılar tarafından şüpheli sıfatı ile çağrılması ve hakkında cezai işlem başlatılması, hükümetin güvenoyu alamayacağı söylentilerini güçlendiriyor.

CUMHURBAŞKANI: PONTA İSTİFA ETMELİ

Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, Başbakan’ın görevi bırakması çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, “Bugün DNA tarafından Romanya Başbakanı Viktor Ponta hakkında cezai soruşturma başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bana göre cezai soruşturma Romanya Başbakanlığı kurumuna yakışmayan bir lekedir. Diğer taraftan bu, daha kötü bir politik krize neden olabilir. Bütün bu nedenlerle Başbakan Viktor Ponta’nın istifa etmesinin yerinde olacağı kanısındayım.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.