Putin, Obama’ya tebrik mesajı gönderdi; Medvedev çok sevindi

Putin, Obama’ya tebrik mesajı gönderdi; Medvedev çok sevindi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Barack Obama’nın ikinci kez başkan seçilmesinin ardından Beyaz Saray’a tebrik mesajı gönderdi.

Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov yaptığı açıklamada Obama’nın seçilmesini çok pozitif karşılandığını, Putin’in Başkan Obama’yı telefonla da arayarak tebrik edeceğini söyledi. Peskov, Putin’in gönderdiği mesajın ABD’ye ulaşmasının ardından kamuoyu ile paylaşacaklarını vurguladı.

Peskov açıklamasında, Rusya ve ABD arasında ilişkilerin pozitif başlaması, uluslar arası ilişkilerin ve istikrarın artmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Her Rus ailesi dolar kuruna bağımlı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de Obama’yı öngörülebilir ve açık bir ortak olarak değerlendirdi. Medvedev açıklamasında, dünyanın en önemli güce sahip ülkesinin, Rusya’yı düşman olarak tanımlayan bir isim tarafından yönetilmeyecek olmasından memnun olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’nin seçimleri kaybetmesine sevindiğini ifade eden Medvedev, “Rusya’yı bir numaralı stratejik düşman olarak tanımlayan birinin büyük ve güçlü bir ülkenin başkanı olarak seçilmemesi memnuniyet verici. Bu bir paranoya.” ifadelerini kullandı.

“Bizim ABD’yi sevip sevmemiz önemli değil. Her bir Rus ailesi dolar kuruna bağımlı” esprisi yapan Rusya Başbakanı Medvedev, Rusya-ABD ilişkilerinde açılan yeni sayfa girişiminin başarı ve başarısızlıkları olduğunu söyledi ve bu politikanın devam etmesi gerektiğini vurguladı. Medvedev’e göre Rusya-ABD ilişkileri normal temeller üzerinde olacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da karşılıklı saygı ve eşit haklar ilkesi çerçevesinde ABD’nin gittiği derinliğe kadar gitmeye ve iş birliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.