Putin: Gelişmek için demokrasiden başka yol düşünmüyoruz

Putin: Gelişmek için demokrasiden başka yol düşünmüyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin’in demokratik kalkınma hedefinde kararlı olduğunu, ancak ülkenin 70 yıllık Sovyet yönetimi kalıntılarından kurtulması için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.


Almanya’ya 7-8 Nisan’da yapacağı ziyaret öncesi ARD televizyonuna konuşan Putin, “Bizim demokrasi yolunda kesin kararlı olduğumuz açık. Gelişme için başka bir yol düşünmüyoruz…” dedi.


Modern Rusya ile Sovyetler Birliği’ni ekonomi, siyasi ve diğer alanlardaki gelişmeler açısından karşılaştıran Rusya lideri, “Fark muazzam. Ancak başka ülkelerin 200, 300, 400 yılda kat ettiği mesafeyi sadece iki on yılda yapmamız isteniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’da yabancı sivil toplum kuruluşlarının ‘ajan’ olarak tanımlanması ve sıkı denetimlerin yapılması ile ilgili soruya cevap veren Putin, basında yer aldığı şekli ile sivil toplum örgütlerine yönelik herhangi bir baskının söz konusu olmadığını savundu. Yurt dışından finanse edilen kurumların yasaklanmadığını hatırlatan Putin, “Yerel politik çalışmalar dahil her türlü organizasyon yapabilirler. Biz sadece parayı kimin aldığını ve nereye kullanıldığını bilmek istiyoruz.” dedi.


Sadece son dört ay içerisinde yabancı sivil toplum kuruluşlarına 1 milyar dolarlık bir para pompalandığını ifade eden Rusya lideri, Rusya halkının kimin hangi parayı ne amaçla aldığını bilme hakkı olduğunu savundu.


Son dönemdeki kontrollerde hiç kimsenin gözaltına alınmadığını da kaydeden Putin, “Rusya’da sivil toplum örgütleri ile ilgili çıkarılan yasanın benzeri ABD Kongresi’nde 1938’de yasalaştı. Ancak Amerikalılar bu yasanın Nazi tehlikesine karşı çıkarıldığını savunuyor…” eleştirisi getirdi.


Rekabet olmadan siyasi ve ekonomik alanda gelişme sağlamanın imkansız olduğunu vurgulayan Putin, muhalefetin dışarıdan finanse edilmesinin mazur görülemeyeceğini söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.