Pentagon ‘bilgi sızmalarına’ karşı medya radarı kuruyor

Pentagon ‘bilgi sızmalarına’ karşı medya radarı kuruyor

Pentagon, gizli bilgi ve belgelerin sızmasının ulusal güvenliği tehdit edici boyuta geldiğini belirterek, medyayı gözlem altına alacak bir çalışma grubu kurdu.

Pentagon basın sözcüsü George Little, Savunma Bakanı Leon Panetta’nın kendisini, bakanlığın üst düzey istihbarat görevlilerinden oluşan bir heyetle birlikte ülke basınını tarayarak gizli bilgi ve belgelerden kaynaklanan ya da kaynaklandığından şüphe edilen haberleri tespit etmeleri için görevlendirdiğini açıkladı.

Son dönemde ABD güvenlik birimlerinden sızan gizli bilgilerdeki artıştan sonra Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, Savunma Bakanı Leon Panetta ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’yi davet ederek bunun sebepleri hakkında bilgi aldı.

New York Times gazetesi haziran ayı başında, Obama’nın göreve başladıktan kısa bir süre sonra İran’ın uranyum zenginleştirme tesislerini kontrol eden bilgisayarları hedef alan siber saldırıların hızlandırılması talimatı verdiğini yayınlamıştı. Wall Street Journal gazetesi de Türkiye’nin Suriye tarafından düşürülen jetinin ‘uluslararası sularda’ düştüğünü iddia eden bir habere yer vermişti.

Cumhuriyetçiler, ABD’nin İran’da siber ataklar gerçekleştirdiğine ilişkin bilgilerin Beyaz Saray’dan sızdırıldığını iddia ediyor. Öte yandan Pentagon’un, gizli bilgi ve belgelerin saklanması usul ve esaslarını da tamamen değiştirerek sızmalara karşı ek önlemler aldığı da belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.