Paris’te bir rehine krizi daha

Paris’te bir rehine krizi daha

Fransa’nın başkenti Paris’te bir markette çok sayıda rehin alan saldırganın öldürüldüğü açıklandı. Operasyonun ardından marketten çok sayıda rehine çıkarılarak ambulanslara bindirildi. Markette rehin alınanlardan 4’ünün öldüğü iddia edildi. Öte yandan Paris’in kuzeyinde matbaa binasında saatlerce kıstıralan Kuaşi kardeşler de düzenlenen operasyonda öldürüldü.

Paris’in 20. bölgesi Porte de vincennes semtinde Türkiye saatiyle saat 14:00’te gıda ürünlerinin satıldığı Yahudilere ait bir bakkalın önünde silah sesleri duyuldu. Şahsın mağazanın içinde bulunanları rehin alındığı bildiriliyor. Fransız basını en az 2 kişinin öldüğü duyurdu. Saldırganın dün Paris’te kadın polisi öldüren kişi olduğu sanılıyor.

Okullar boşaltıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te Yahudiler için koşer ürünler satan süpermarketin önünde düzenlenen saldırının ardından bölgedeki okullar boşaltıldı. Bölgedeki bir okulun yetkilisi, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, polisten gelen uyarı üzerine öğrencileri ailelerine teslim ederek güvenli bir şekilde uzaklaştırdıklarını söyledi.Bu arada, süpermarketin önündeki saldırıda bir polisin öldüğü, markette rehin alınan 5 kişiden birinin de yaralandığı belirtiliyor.

Polisin ablukaya aldığı bölgede çok sayıda helikopter dolaşıyor. Güvenlik güçleri, bölgede başka saldırganlar da olabileceği ihtimaline karşı aramalar yapıyor.

Paris Emniyeti, dün kadın polis memurunun öldürüldüğü saldırının ardından Hayat Boumeddiene ve Amedy Coulibaly adlı iki şüphelinin fotoğrafları yayımlandı.

 
Paris’teki zanlılar birbirini tanıyor
Charlie Hebdo dergisine yapılan kanlı saldırının zanlıları Kouaşi kardeşler ile mizah dergisi saldırısının ertesi günü yine Paris’te bir kadın polisin ölümü ile sonuçlanan saldırıdan sonra yakalanan bir zanlının birbirlerini tanıdıkları ortaya çıktı.

Bfm tv’nin haberine göre Charlie Hebdo saldırısı zanlılarının Amerikan terör listesinde oldukları  ve polisi öldüren kişi ile birbirlerini tandıkları bildirildi.

ransız polisi girişin yasaklandığı Porte de Venciennes’e girmeye kalkan motorsikletli iki kişiyi böyle durdurdu.

Fransız polisi girişin yasaklandığı Porte de Venciennes’e girmeye kalkan motorsikletli iki kişiyi böyle durdurdu.

Fransa İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak vatandaşların ve siviller rehinelerin olduğu bölgelereden uzak durmaları gerektiğini duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.